Followers

Thursday, December 29, 2011

#i love you juz da way you are!

assalammualaikum.wuyo0!tajok entry taleyh blah kan.HAHA.pasaipa tah noraiza rosli.

saje je.padahal tajuk di atas tade kne mngena lgsong dgn entry ni.kahkah.seronok jugak bagi org kembang tekak.yelah,kao sorang je la mak jemah yg bercinta kat dunia ni kan.ok.fine la.bagi can.

HAHA.sebenarnye nak cite tentang hantaran HUNTING.barang hantaran kami dah lame settle pon. Alhamdulillah.amin~tak susah pon kami berdua nak hunting hantaran ni. just pergi dua tempat tak silap. untong la dua dua manusia ni tak cerewet mane.!HAHA. FOR ZAMIR.ye ye.i la demand SIKIT kan.puas hati? dua tempat yg kami pergi adalah MASJID INDIA dan juga SOGO. mase tu sogo tgh sale besar besaran. euww.ape kelas beli tyme sale. haha memang seronok la kan beli barang bjenama tapi harga sgt puas hati. kami pergi tu da ari last.so da byk la kne rembat dgn org. sale tu diorang buat kat tingkat 8. memang ramai jugak di kaburi dgn sale dekat tingkat bawahbawah.tapi kalo kao jemah friendly sikit je dgn pekerjapekerja dekat situ.confirm diorang suruh kao naek tingkat 8.HAHA.suke!sebab dekat atas lagi kebabom.huhuhu~

teringat pulak tyme tu saya dan zamir tgh tgktgk kasut saya.tapi satu pon saya ta berkenan.at last kami duduk.penat.zamir da tanya.  

"takkan bykbyk macam ni satu pon takde kot".......bhahahaha.

ok.dalam hati saya da macam nak ajak zamir cabot je.lagi best pergi The Mines.sane lagi byk kasut idaman hati.tapi tibetibe mata nampak ta jaoh pon depan mata je rupenye beliao duduk.HAHA.ok.dah jumpa.comey!cume die bukan la kasut tertutup kan.takpe.janji haku suke pakai xmembazir lepas kahwin kao letak je dlm kotak sampai berkulat kan xberani nak pakai sebab vogue sgt.ok.saya memilih wedges sahaja.sebab moto saya dan zamir adalah hunting barang yg kami suke.yg memang kami sgt sayang merekamereka ofcoz la org tersayang yg bagi kan. dan guna.JANJI!lagipon sentimental value kot.

ok.konon macam ni la sikitsikit kn.

 ok.settle kasut saya yg lama gile nak cari tu.lepas tu kami teros naek tingkat 8. dapat kasut zamir. kemeja zamir. tie zamir. seluar zamir. lagi ape?semua die yang punye? bhahaha.jeles pulak jemah ni. HAHA ok so checklist hantaran kami adalah seperti di bawah.

Bilangan dulang: 9 berbalas 11

for me:
1. sirih junjung
2. cheque hantaran & duit mas kahwin & cincin
3. cake
4.chocolates
5. telekung & tafsir Al Quran
6. persalinan kain pasang & selendang
7.wedges
8. handbag
9. perfume

for zamir syg:
1. sirih junjung
2. cincin
3. cake
4. chocolates
5. fruits
6. kain pelikat & Al Quran
7. kasut
8. kemeja & seluar & necktie
9. belt & purse
10.white coat 
11. perfume 
(woah!banyaknye barang untuk die!)

kan?almost da settle.cume sirih junjung tu takkan kao jemah nak siapkan jugak harini kan.coklat pulak confirmconfirm la tinggal pembalut je nnt ye.cake pulak kakak saya akan buat. kne confirmkan dgn die nnt.huhu.cincin zamir saya ta beli lg.tggu kerja dpt duit baru best kn.dan belanja hangus secara kasarnye semua barang hantaran kami adalah saya rm700 barang u byk ok zamir rm600 tidak termasuk cincin merisik, bertunang, dan cincin kahwin serta duit mas kahwin dan duit hantaran. ok.cincin semua zamir da settle pon da hangus rentung habis habisan.untong la u dapat bakal isteri ta mintak rantai emas yg tebal boleyh gantong tepi feri tu kan. HAHA. act saya ta mintak rantai la.saya minta cincin sahaja.tq sayang!itupon kami ta demand nak barang mahal riburibu supermodel anak dato je yg pakai kan.untong la!HAHA. haah.iye.kami mengukur baju di badan sendiri memandangkan kami pasangan muda yg membeli barang hantaran menggunakan duit sponsorship untong la study ade org nak sponsor bukan duit mak bapak cume nak kenduri je mak bapak tanggung.upps!HAHA.ok.as usual my quotation today are.

"ONCE U MAKE DECISION TO GET MARRIED.BETTER PREPARE PROPERLY MENTALLY AND DUITLY"



bhahahahahaha. gelak banyak banyak bila duit mengalir macam air.dush!


2 comments:

mrs irmidrza to be said...

hi dear..dah folo aiza dah..followers ke 59..heheh..satu lagi 60..hehe..thanx dear..sudi singgah blog miza..tapi takder pun awak folo miza dear..sebab mencari gak nak gi blog aiza tadi..heheh..

ok hope can share wed preps..=)

klipkertas said...

alahai.careless mistake nih!
huuu~sorry2.rupenye pergi follow b2b laen.aiyoyoyo.suda pening!
ok.thanx dear!

There was an error in this gadget