Followers

Sunday, April 8, 2012

#ONE months to The Big Day#/

assalammualaikum semua.

oke.nak bgtau.saya demam arini.sekian~

HUHU.lama dah rase xupdate blog kan.last update xsilap sebelum masuk kerja la kan.takpe.takpe.meh kite update blog sampai lebam.

oke.wedding preps berjalan lancar seperti biase.curikcurik mase kadang2 lepas habis kerja dgn xreti nak rase penat shoot sana sini.contohnye seperti balik kuantan.pergi masjid india.nilai 3.manemane tempat yg kitorang rase nak pergi untuk beli itu ini.ok.stop.iye.sekarang dah stop pon.rasenye semua dah cukup.semua dah happy.semua dah dapat kan.a BIG thank you buat bakal suami sebab sokong je semua idea saya yg kadangkadang boleyh rase nak bagi penampar je dekat budak kecik ni.saya la tu.huhu.

BORANG NIKAH.Alhamdulillah.juga sudah settle.mari kite story tentang borang nikah ni.oke.

untuk pasangan berlainan negeri seperti kami saya AIZA berasal dari Pahang.dan ZAMIR pula berasal dari Kedah(tapi dia dan family menetap di Perak).jgn confuse oke.so abah ZAMIR ambil borang di pejabat agama islam perak.bayar seringgit.ambil borang tu boleyh la 3months before and above.jgn ambil awal sgt.excited no tu.huhu.lepas tu boleyh la pegi buat HIV test dah.oke.kami xbuat sekali bak kate org buat la sekali best sikit.untuk org yg senang cuti oke.untuk kami tidak.so pergi asing2.die excited sgt so die pergi dulu.HAHA.sorry sayang.mengata u pulak.xsilap kne bayar seringgit jugak.so dah 2 ringgit.mari mngira kawan2.oke.settle HIV test.abah ZAMIR settlekan borang belah lelaki dulu.bile dah settle.borang di pos ke kuantan pula iaitu kepada bonda dan ayahanda AIZA si budak kecik ni pulak.bak kate zamir.saya budak kecik.coii.bahaya oke maen pos2 ni.buatnye xsampai.kne buat semula from beginning.OH,NO!

tapi Alhamdulillah.sampai.oke.belah AIZA pulak.belah ZAMIR dah settle kan.smooth je mereka.belah kami ni berlikuliku sikit.kahkah~oke.macam ni ceritanya.saya merupakan anak yatim.wuwwuwuwu.sila bersimpati semua.haah.iye pon.ayahanda saya meninggal ketika saya berumur satu tahun.saya tak kenal die pon.cuma tgk gambar yg encik mummy simpan saje.oke.jgn SEDIH.saya oke.so nak dijadikan cerita.haruslah dsertakan sekali surat nikah emcik mummy dgn ARWAH abah dulu tu.masalah disini encik mummy taw kahwin je dulu.surat nikah ARWAH abah yg simpan.adoi.encik mummy ni nakal oke.so pejabat agama islam maran suruh cari dulu surat nikah itu.call tokwan(wali) saya.dia pon xde simpan.surat beranak kami ade la die simpan.jap.tokwan simpan surat beranak saya dan abg mengapakah?ahai.tokwan ni sweet taw.huhu.org pejabat agama islam tu tanye "sebelum ni kakak2 die nikah macam mane?".masalahnye saya sorang je puteri encik mummy tu.mane ade buat sebelum ni.so delaydelaydelay.encik mummy dah risao.bile pegi pejabat agama islam daerah yg encik mummy nikah dulu pon diorang suruh cari org yg menikahkan mereka dulu.haih.kesian oke mak dan abah saya kena ke sana sini untuk settlekan borang saya.dan akhirnye saya sendiri xjelas mcm mane encik mummy settlekan.yg saya taw.encik mummy pergi pejabat agama islam maran tu.lalu org yg atas sikit tanye surat beranak.HAIH~KENAPA DARI AWAL TAKNAK PULAK TGK SURAT BERANAK TU.APE INGAT SAYA NI ANAK TIDAK SAH TARAF.AMBOI.MARAH NI TAW!huhu.so settle teros lepas tgk surat beranak.teros dpt surat kebenaran berkahwin.hah!senang pulak.so.LEGA SUDAH!dah boleyh kawen.yahuuuuu!

MEJA MAKAN PENGANTIN DAN BILIK PENGANTIN.aritu ade orang tu semangat nak buat sendiri bilik pengantin katenye.lastlast sumpah macam taksempat.so teros call suruh sorang kakak ni buatkan.oke.settle jugak.boleyh tak nak continue~bye

Tuesday, February 7, 2012

#3 months to The Big Day#/

Assalammualaikum all readers and all B2Bs.

sedar x sedar da 3bulan lagi.tik tok tik tok.sekejap je mase berlalu kan.haih!

jom kite ceritacerita nak!

KAD KAHWINsekarang ni mmg tgh deal dgn our card designer Ruby yg sgt komited itu.igt x entry ini. pujian harus di beri kepada Ruby lagi.kerana bersabar melayan karenah aiza.iye aiza.bukan zamir.tapi zamir pon ade jugak.nak tukar map la ape la kan.HAHA.sorry syg.haah.iye.Ruby amek je map kitorang yg xberape nk senonoh tu.haih!takpe la.janji puas hati dgn card tu kan.aiza rase Ruby tu kalao boleyh nak je bagi aiza ni makan selipar.byk sgt requestnye.sorry lg sekali Ruby.tak kenal pon Ruby tu act.HAHA.lg xsenonoh.


semalam kami dahpon ke butik pengantin pilihan kami.


"kat mane?"nanti aiza update oke.

THE ATTIRE~SONGKET.plan aiza yg pada awalnya taknak pakai songket tibetibe btukar pulak.sebab sayang pulak nk buang songket.include sekali dlm pakej.nak sewa songket tu rm650 kot.so better ambil.boleyh cocokcocok sanggul bagai kan malam tu.lagi satu mak kite memang nak sgt kite pakai songket.lepas tu tak pasalpasal wujudnya malam berinai.lepas tu pening pk sape nk ambil gambar malam tu.sure nk kne tambah duit untuk OP nikah kan.haih~pengsan jap.


THE ATTIRE~SANDING.so semalam da settlekan semua teros.kite bgtau kak mas kite tak dtg dah butik akak.jumpa kat Kuantan je nnt.sebab baju sanding semua da fitting.payment pon da settle.huwaaa~byk kot habis kat sini.*pengsan lg sekali.tapi macam poyo je kan.sebab confirm2 la nk kne dtg lg sebab nk bg kad kahwin.kalao x macam mane la kak mas and the gang nak sampai rumah kite.HAHA.


OP nikah da 50% payment settle.OV nikah pon same.50% payment.baki nnt bayar tyme ambil album dan DVD.kak ayu dari SENYOM nak jumpe nextweek.taktaw la.kite cuti ke x.(hah!susah cik misi nak cuti)cuma tinggal OP sanding je.abg usman samad.payment need to be done 2/52 before majlis.rilek dulu aiza.take a deep breathing.


HANTARAN for zamir DIY sendiri oke.mari kite tgk hasilnye nnt.sempat ke idak mak bidan ni nak siapkan dgn baru start kerja nye.nak catch up procedure labour room lg.nak mintak cuti kawen pon macam takot2 lg.HAHA.doakan lah aiza sempat siapkan.hantaran untuk aiza pulak aiza juga settlekan.sebab takmaw susahkan pihak lelaki yg dtgnye dari jaohjaoh confirm tgolekgolek hantarannye nnt.so nak senang kite jugak preparekan.cuma tinggal bayar je ye sygku.hehe.cuma bezanya di sini hantaran dari zamir untuk aiza.aiza minta tolong kak masmona.kak mas ni blogger jugak.nnt la aiza update jugak tentang kak kaseh kite ni k.sumpah tak sempat.kak mas da setuju nak buatkan.so sewa je satu pakej dgn kak mas.include alas dulang dgn dulang sekali.


BORANG NIKAH.zamir's side da siap kot.cuma tinggal abah zamir nak submit kat pejabat agama kuala kangsar je.so aritu tibetibe need to discuss with ffil.(takpernah cakap via phone oke)abah zamir suruh aiza ambil borang.dah boleyh settlekan katenye.sebab wali aiza tokwan di kampung(kite anak yatim.wuwuwuw~).lepas tu abah zamir kate belah perempuan byk kerja sikit nak uruskan.lagi satu abah zamir risau aiza baru start kerja.nnt taksempat nak uruskan.so borang nikah aiza insyaALLAH mak dan abah aiza yg akan uruskan.ha.nampak tak besarnye peranan ibubapa dalam urusan perkahwinan ini.oleh yg demikian sayangilah ibubapa anda ye anak anak.


THEME BERTANDANG.lagi satu cerita.kite kan skang roommate dgn bakal biras kite.baru tadi die bgtaw fmil da bagi die kaen untuk tempah nak pakai brtandang kami nnt.da tempah pon.haku macam WHAT?bakal pengantin taktaw apeape.even zamir pon taktaw.HAHA.mak sgt pantas oke.kami pengantin ni pon xpergi try baju bertandang lg.HAHA.lagi satu.aiza yg belah perempuan ni pon xde baju family lg untuk reception belah kami.sedondon oke mereka.BIRU.aiza ni siap taktaw lg warne belah bertandang ape.ade la mak tanye nak warne ape.aiza just cakap biru KOT.kot oke.tapi nampaknye memang biru.haha.suke sgt!


RUMAH SEWA.haah.kami dahpon dapat rumah sewa.1.1km sahaja dari hospital pantai cheras.yahuuu!cume itu la.zamir la jaoh pulak nak ulang alik selayang cheras.nnt update later k untuk rumah sewa ni.


last but not least.mari kite tgk hasil tangkapan voucher buku rm200 1Malaysia kite.wah!seronok oke beli.haku dok sibok cari buku cintacintun la novel la.zamir geleng kepala je tgk.die dok cari buku tentang MONEY.kahkah~laen citarasa kan.tapi perbezaan itu yg melengkapkan kami.wuwuuu~


 sumpah dia nak cahaya mata la tu kan.

aci tak budak comeyl dua org ni jadi flower gurl kite nnt.heee~


oke.nnt kite ceritacerita lagi.esok office hour lagi.perlu kuat dan tabah aiza!haruslah.kite bukan supermodel anak dato nak tea dgn tutti frutti and secret recipe je kan.kite tea makan cempedak goreng aje.minum tea o panas.kahkah~annoy oke.

p/s:syg.jgn la marah kite perli supermodel anak dato yg GOJES tu.huih!

Tuesday, January 31, 2012

100 HARI LAGI!

Assalammualaikum..SYGsss semua..

100hari lagi.haruslah tukar gear dari gear 2 kepada gear 4.preparation sekarang ni tgh settlekan kad kahwin.oh!draft da siap.cuma tu la.nak kne check.ade la beberapa kesilapan typing error yg perlu di ubah.but our Ruby from RedCard sgt harus di puji di atas komitmen yg beliao berikan.ape saje yg kami minta Ruby betulkan.die buat.sekejap je da send semula via email.haku pon terkunjat.

'cepatnye die ni.bagos betol'..gud job Ruby..

so harapnye takdelah masalah dgn kad ni.kami tempah kad kahwin 1000pcs.share for both side.aiza 500pcs.zamir 500pcs.act jemputan aiza mmg 500 je.tp zamir 1500.takpe.zamir kate takpe.

Khamis ini 2 February 2012 juga aiza haruslah melaporkan diri untuk bertugas di Hospital Pantai Cheras.ALHAMDULILLAH.rezeki nak kahwin. 

Hari esoknye juga haruslah bertolak dari Kuantan ke KL untuk tinggal bersama biras.biras kite tu JM Hospital Ampang.maka boleyh la kite berkongsi ilmu perbidanan dari beliau memandangkan kite akan bertugas di Maternity Ward.haa.tu lah.suke sgt cerita org bersalin kan.kan dah kne.takpe.practice make perfect.nnt nak deliver senang.maka harus juga preggy secepat mungkin.ha?apekah?

lepas tu satu lagi cerita yg sgt best.insyaALLAH.esok juge saya akan ke kolej saya untuk mengambil Voucher buku rm200 1MALAYSIA.wah!tak sangka mak jemah yg dah sebulan lebih abes blaja ni pon dapat kan.haah.sebab ape kami dpt.sebab name kami still active dekat kolej.itu saya taktaw kenape.so for those friends batch nursing 200805/200901.haruslah bertindak sebelum terlambat.tarikh tutup 30March kalao tak silap.ayuh!ambil.boleyh beli novel byk2.kite pulak haruslah pergi mencari 2buah buku wajib seperti juga B2Bs yg laen mencari buku 'AKU TERIMA NIKAHNYA' dan 'PERMATA YG HILANG'.betol ke tajoknye?bhahaha.hentam sajalah labu.



oke.nnt kite jumpe lg k.nak kne kemas barang.bye!*HUGS

Tuesday, January 24, 2012

3#review their wedding!Raub,Pahang&Kemaman,Terengganu~

Assalammualaikum all beautifull B2Bs and all peeps!

sape suke pergi wedding orang?kite suke.jom kite review nak.kite nak review dua wedding sekali gus.

FIRST wedding adalah wedding cousin kite.abg Izzuan Kayat.majlis nikah berlangsung pada 13 January 2012.dan resepsi belah perempuan pada 14 January 2012.sebenarnye 13 Jan tu kite ade interview dekat hospital pantai cheras pkul 11pg.interview abes awal.so terus shoot ke Raub.

 cousin kite abg izzuan.confirm bedebar tyme ni kan.

 sumber gambar2 abg izzuan ini adalah dari FB die.maybe OP die shoot.

 selamat pengantin baru abg izzuan dan isteri.semoga dapat anak yg comeylcomeyl oke.

SECOND wedding adalah wedding Faizul&Azira.faizul dgn azira ni adalah rakan medic zamir.haa~yg ni macam special oke.special sebab mereka berdua ni sama umur dgn kami.mereka ni bakal doktor juga.sweet sgt kan?act bride Azira ni merupakan sepupu kepada FARAH LEE.mase kami sampai rumah azira ni pon Ally Iskandar dan juga Farah Lee ade.cume kami je malumalu nak tangkap gambar.sumpah menyesal knape nak malu sgt kan.haih la aiza!kite siap talalu nak makan lagi sebab excited sgt.ok.majlis akad nikah pada 22 January 2012 kami tak hadir.kami hadir majlis resepsi sahaja pada esoknye.

act mase kite sampai tu ramai sgt student medic sama batch dgn zamir.bagus kan.dan satu benda yg kite sedar.groom Pejoi ni die muke tu senyum sampai telinga.happy sgt tu dapat Azira ye Pejoi?heeee~baiklahmari kite tgk bride and groom yg sgt comeyl dan sweet ni.

 abaikan bakal pengantin 2orang yg taberape penting itu.cube tgk muke pejoi.


seperti biase di setiap majlis yg kite hadiri memang akan ade beberapa benda yg menarik.ape yg menarik perhatian saya di sini adalah kumpulan si kecil di atas.comeyl sgt kan.takdela huhahuha macam wedding aku nnt.kahkah~

anyway.SELAMAT PENGANTIN BARU aiza ucapkan kepada azira dan pejoi.semoga bahagia sampai ke syurga oke.samasama lah kite membina keluarga yg sakinah dan di redhai oleh ALLAH s.w.t.insyaALLAH.nnt datang wedding kami oke.big smile~

Monday, January 23, 2012

##off to puchong+nilai 3!

salam all beauty peeps!

today i would like to update about my journey off to Puchong and Nilai 3.haih!lempang nak?
oke.oke.kan da cite kan.zamir nak datang rumah.so tibetibe terfikir.macam oke je kalao kite naek KL.settlekan ape yg perlu.oleh yg demikiannya.cadangan disusulkan kepada encik emak dan abah.encik emak nak ikot.kite suke sebab kite takdela bosan sorangsorang kan.yeay!mak ikot.takdelah bosan berdua je kan.

so bertolak dgn emak dari Kuantan pada 21 January 2012 pukul 2PAGI oke.caye tak?caye tak?haha.sebabnye tiket da abes la untuk ari sabtu pagi tu.yg ade pkul 9.45am.nak sampai KLnye pukui berape kan?ari sabtu tu QP nak tutup pukul 1ptg.tapi kesian jugak kat emak sebab nak kne naek bas pkul 2pagi tu.emak kate boleyhhhhh aje.emak tu sebenarnye dah bertaun tanaek bas.so risau jugak untuk die.

zamir pick up kami dekat pekeliling pada pukul 5PAGI.haha.kesian die kan.takpe.demi cinta die kate.lepas tu die nyanyi lagu senario.

"pukul lima.jemput dia.alihalih emaknye yg ade"HAHA.macam tu pon ade ke?

kami teros ke masjid untuk solat subuh.da siap.teros shoot ke Puchong.destinasi pertama adalah.QUALITY PACK PUCHONG.thanx to mantan exB2B sebab share tentang quality pack.sayang kak kina! oke.urusan dekat situ sgt cepat.die tanye nak yg berape ml.kite juz nak yg kecil comel je.300pcs untuk jar bottle yg 200ml.and kite sgt yakin ramai B2Bs pon nak beli botol jar ni kan?kalao yg nak beli sikit takpe.tapi buat yg nak beli 1000pcs above tu silelah bawa kereta yg sgt besar iye anakanak.sebab kite yg ambil 300pcs ni pon da penoh kereta comeyl incik kite tu.HAHA.60pcs untuk satu kotak.so silelah bahagi darab sendiri oke.lepas tu untuk more info tentang botol jar ni boleyh la teros ke blog review kak kina untuk doorgift beliao<----sile klik sini! ni untuk details kite punye oke.

1pc jar bottle 200ml = rm0.49
1penutup jar bottle = rm0.19
1pc full = rm0.68 (suke tak?)>.<
so,
300pcs x rm0.68 = rm204.00

act.before tu emak kite nak ajak beli doorgift dekat Kuantan 1pcs = rm3.90.kalao 300pcs = rm1170.00.
haih!!janganlah kan.lagipon seronok beli botol jar tu sebab boleyh nak DIY.seronok DIY rupanye kan?kite dah try.memang best.seronok sgt!okdah abes cerite tentang botol jar.next!

 
 botol jar 200ml yg telah di hias oleh saya.

dah alangalang ke Puchong kan.so kite memang nak survey kad kahwin sekali.kebetulan tempat kad 2 juge di Puchong.teros shoot ke tempat kad pulak.kat sini lagi happy sebab dapat kad yg sgt menggembirakan kite,emak dan ofcos incik kite.incik kite sebenarnye jelmaan ENCIK KRAB spongebob squarepant tu.contohnye seperti duit 5sen jatuh bawah meja pon die boleyh gegor meja tu nak ambil semula duit tu.die goyang meja.kite tanye.

"yang!buat ape tu?incik kite jawab.

"ni nak amek duit 5sen jatoh bawah meja!"kahkah~

oke sambung.so kite da pon settlekan tentang kad kahwin.nnt tunggu review bile da dekat majlis oke.kite share kad tu dgn incik kite.tinggal nak email peta rumah je.lepas tu dlm bulan March insyaALLAH.da boleyh ambil.lagi satu nak bgtahu.owner tempat tu sgtsgtsgt best!even die CHINESE tp sgt friendly.siap boleyh guraogurao lg dgn kite semua.wah!rase macam tanak balik pulak.HAHA.

 
 tu die mak kite dgn auntie yg sgt best.


 ini dia encik krab saya.boooo die!booooo~

so planning awal lepas da settle dua bende penting tu nak la pergi Jalan Tar.saje la nak bawak emak kite pergi sana.emak kite suke shopping tudung.so kalao die pergi sana mesti die da tanak shooping tudung dekat Kuantan dah.sebab dekat Kuantan bagi kite mahal.tak berbaloi.kalao pergi Muaz tudung sgt murah.kite suke pakai tudung bawal.kite nak beli kat Kuantan.diorang bg rm40.gile kao jah!aku beli kat Jalan Tar baru rm15.00 untuk 1pcs tudung bawal no 1.haih!tabaek taw jual mahal macam tu.lagi satu mak kite ckp kalao murah mak nak beli sarung untuk telur dekat situ jugak.

tapi tibetibe auntie kad kahwin tu suggestkan pergi Nilai 3.HA!tapasal kan.tibetibe pulak ke sana.sebab bile difikirkan Nilai 3 lagi byk barang kahwinnye kan?incik kite ckp die oke je.so pergi Nilai 3 pulak.budak 2org ni ta padan dgn pkul 2pagi naek bas.gagah perkasa lagi tu nak pergi Nilai 3.tp rasenye Nilai 3 dgn puchong takdelah jaoh mane.dlm setgh jam je.

bile da sampai Nilai 3 mulelah jadi sawan tahpape.niat asal nak cari sarung telur da kemane.sarung telur dah tanampak.HAHA.kat situ korang perasan tak.kite tgk pasaipa THANK Q pavilion tu je yg ramai orang masuk.kedai laen macam tade la ramai macam kat situ kan?tp memang THANK Q pavilion tu best gile.byk bende yg memenuhi citarasa dan geramgeram je tgk.heee~byk jugak bende yg kite dan emak dpt beli.settle la jugak beberapa bende.tapi yang pasti sarung telur memang tak beli la kan.wuwuwuwu~

 mak jemah yg siap pegang buku oke nak cari barang.tamaw la beli barang yg taperlu kan.membazir.


 ini hasil tangkapan pada hari tersebut.

lepas tu bile dah sedar yg perot dah mintak makan.nak beli lagi pon dah ta muat kereta.teros pergi FoodCourt Tesco.makan besar.besar sgt!haha.tapi memang sedap semua makanan kat situ.incik kite pon puji makanan kat situ.emak pon makan byk sgt.sampai sekarang kot teringat Tomyam Pok Tek die.haih!
TOMYAM POK TEK + NASI GORENG SEAFOOD.sumpah sedap.

ok.dah.habis.lepas ni kite nak review wedding cousin kite dgn wedding kawan zamir oke.sorry.entry kite memang selalu panjang bjelajela.kate mak jemah kan.heeee~peace.







untuk zamir.THANX SAYANG!

Wednesday, January 18, 2012

HIV test##mohd zamir VS cerita tentang ceaserean!

Assalammualaikum.hai all readers and beautifulssss B2Bs!

oh!kite skang ni xupdate sgt pasal wedding preps kite.kite skang mood job hunting.HAHA.incik kite da byk kali jugak tanya.

"yang,nape u xupdate blog u da?nape u xactive sgt dgn FB skang?"oke.kne perli sudah.wuwuwu~

so tadi lepas borak dgn incik kite pada pukul 10pm lebey.kite cakap.

"k lah yang.u tido la k.i nak on9.nak update blog"kahkah~stress tak sape jadi laki aku?

sebenarnye byk bende kite boleyh update tapi kite kan da ckp aritu.mood wedding preps ke laut mane tah.HAHA~takpe.takpe.aiza.insyaALLAH.dapat punye job tu.bykbyk berdoa oke.oke.tapi punye la stress sampai jerawat seketul keluar dekat dagu.HAHA.


oke.berapa hari lagi aiza?mengikut pngiraan kite la.ade 114hari lagi.kalao ikot wedding tickers.


Daisypath Wedding tickers


kadangkadang kite pelik pasaipa wedding tickers ni macam tanak jalan.jalan maksud kite bukan berjalanjalan makan angin ke Alamanda or SOGO bagai.maksud kite die tanak counting pon.ke die mmg bukan untuk counting?haish.agaknye sebab tu kite macam rilek goyanggoyang kaki.sebab awak la ni si wedding tickers yg tanak countingkan untuk kite.haaa~skang ni mmg dgn bende ta bernyawa pon aku boleyh bercakap.


oke.progress wedding preps untuk 3months 3weeks.incik kite da start nak settlekan borangborang nikah.thanx to our abah yg tolong ambilkan borang di Pejabat Agama Islam Ipoh.sebab incik kite dekat selayang.bukan selayang mall ye.HAHA.so our abah yg tolong ambil dan isikan.part ni i tataw kenape our abah yg isikan.incik kite kate abah nak isikan.kalao macam tu tq sgt abah.tiada abah yg terbaek di dunia ini selain abah dan abah kite oke.kite happy!lagi happy bile kite lulus LJM!*tapayah nak mention bykbyk kali la aiza.ok.fine.

so semalam incik kite dah pon selamat membuat HIV test.yeay!syg xpregnant!kenape kite sebut perkataan pregnant?sebab kite tgk eia HIV tu sebijik UPT.kahkah~yg beza cume eia HIV kite test guna blood.UPT pulak kite nak pakai urine.haa!macam mane aiza taw?pernah pregnant ye.haaa.ha.tataw.kite posting obstetric and gynaecology.kite taw la.kite siap tgk orang bersalin macammacam cara lg oke.

kawan kite lagi best.masa tu kite dgn kawan kite kne posting dlm operation theatre tgk org bersalin ceaserean sampai muntah.uweek.uweek.hari hari kite dgn kawan kite tgk tu.sampai kawan kite dapat buat observation yg sgt kelakar.die kate org bersalin ceaser ni bile lepas bius die kne baring.sebijik katak kembung once the patient da baring atas table OT tu.kahkah~kite setuju cuma kite takde la nak ckp kat sesape.

 kulit kite sgt tebal oke.nampak je macam nipis kan?

 jgn tgk baby.cube tgk kulit kite yg bawah tu macam mne keadaan.
tp yg sgt ajaib.even macam katak kembung pon can u imagine dlm condition kembung tu la adenye satu nyawa yg bersembunyi di dalam uterus.die da ready nak nanges kuatkuat bile dselamatkan.yeah!go baby!go baby!kite even harihari masuk OT tu macam da kental jiwa tgk org kne belah perot pon still rase sebak dada tiap kali baby nanges selamat Alhamdulillah.

tapi ade jugak pengalaman dapat baby senyap ta nanges.baby distress.siap nurse baby kne tolak lagi dgn ketua surgeon sebab nak cepat belah perot mummy.mase tu kite dapat case emergency.takot baby xdpt di selamatkan.gile la kite adore sgtsgt dgn ketua surgeon tu.tabik hormat kat die!hep!perempuan oke.die kecil je orangnye.mesti sgt berkat kehidupan die kan.tak silap kite before kite dapat case emergency tu ketua surgeon tu da mengadu dekat kami semua yg die belum makan.die lapar.kesian die.nak suapkan makanan nnt tak sterile pulak bilik OT tu.kahkah~

 
 our amanah from ALLAH!

ceh!panjang gile melalut.oh.ha!weekend ni zamir nak dtg rumah kite oke.act kite dgn die nak pergi wedding kawan seangkatan zamir yg juga bernikah tyme study.dekat kemaman.on 23rd of January.so kite cakap macam ni dekat zamir.

"yang,hari sabtu or ahad ni i nak makan mcd,kfc,big apple,secret recipe,nando's yg masam tu i tasuke,lepas tu nak beli ituinimacam2 la mintak dekat die"

nak taw ape die kate.

"oh.boleyh.boleyh.i kan bank!"sentap mak jemah kat sini.kahkah~

sebenarnye kidding je dgn die.kite takde la macam tu.

"yang,u bawak i pergi pasar tani Kuantan pon i da hepi oke"ikhlas.

HAHA.hakikat memang kite suke sgt pergi pasar tani Kuantan tu.betoltaktipu!

ok.nak share.bile tarikh macam nak dekatdekat ni byk buat lawak je dgn pasangan kan.bile kite msj.

"yang.buat apa?"

zamir reply.

"korek idong"sentap lagi sekali..........

ni die jejaka yg korek idong tadi tu.heart him~
 

da kurang lovingloving macam mulemule bercinta dulu.tp perasaan sayang tapernah berkurang oke.sentiasa increase.heeee.okbye!




Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau murahkanlah rezeki kamikami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.Sesungguhnya yg baik itu datang dariMu.amin~


Wednesday, January 11, 2012

result LJM dan interview~

assalammualaikum all readers.hai semua.

alalala.aiza.baeknye dia.heee~

aritu saya update blog lajulaju sampai 18post per day.*ok tipu.

tapi 18 15 harini macam ke laut pulak mood nak update blog tu.haish~

mood wed preps pon macam ke laut.ntah ke mana perginya.takpetakpe.nnt dtg la semula semangat itu kan kan?

ok.nak story ni.act saya sudahpon mendapat keputusan peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia itu.dan.yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

saya lulus!ALHAMDULILLAH.

lepas ni boleyh da jadi staff nurse yg bertauliah.heeeee~seriously macam ta percaya pon ade.macam ta percaya saya da menamatkan study saya dan sekarang sah bergelar staff nurse.lulus exam.yahuu!suke sebab dapat buat parents saya happy.nampak la mata abah merah mase tgk slip result LJM saya tu.mak pulak xabesabes kate sayang dekat saya.heeee~

double ALHAMDULILLAH bile ari esoknye.saya dapat panggilan dari Hospital Pantai Cheras untuk interview position staff nurse.haa?mak jemah neves sampai sejuk satu badan oke.Ya ALLAH!Kau permudahkan segalanya.Doakan saya berjaya menghadapi mantanmantan Hospital Pantai Cheras itu.halamak.sekali Matron la yg nak interview tu.haku excited sgt sampai lupa nak makan nasik semalam.kahkah~boleyh macam tu ta?

sebenarnye kalao saya nak cerita tentang interview ni.beberapa kali jugak la saya pernah pergi interview.

1)interview di Puteri Nursing College,Nilai.N9.under KPJ.masa tu betulbetul lepas SPM.3org interviewers kat depan.saya sorangsorang.kerusi sgtsgt jaoh dari mereka.sgt psycho sampai rase nak meletop muke ni ha.aiyoo!haku confident tadapat la kan.tp ruparupanye.saya berjaya.tp saya tamasuk college itu sebab dalam masa yg sama saya mendapat tawaran Program Satu Tahun(PST) Kolej Matrikulasi N9.ok.masuk matrik dgn citacita ingin menjadi seorang doctor.doctor ke kao jah?HAHA.

2)interview di Institut Jantung Negara untuk sponsorship program nursing juga.mase tu 3org juga interviewers.tapi kerusi ta jaoh macam dekat PNC tu.masa tu saya sgt rileks.tataw pasaipa.mungkin sebab tabanyak pressure sgt.nak lagi sistersister itu nice.sorang ta garang.sorang senyap je.sorang lagi makaih.garang betol.banyak soalan lagi.siap suruh saya belakon macammana if u have a patient yg tanak makan ubat.haih!yg ni pon 50/50.rase macam dapat tadapat.tp Alhamdulillah juga.saya berjaya.tapi atas sebab masalah kesihatan.saya terpaksa tarik diri.ok.give up da nak join nursing.

3)interview di KUOK Foundation SDN BHD.(tadi kate give up.jap lagi ade lg muke kao.HAHA)haah.akhirnya saya mengambil keputusan untuk join jugak nursing di MUCH.saya redha je.byr ptptn sedabak pon byr la kan.tapi tibetibe dpt rezeki sedebuk.dpt study free sponsor by KUOK.tq KUOK!oke.masa interview kat KUOK ni macam redha jugak.sebab kami sgt sedikit.7org kalao tasilap saya.yg uruskan kami inform biase die bwa student 10org.dlm 2 3org je student yg dpt.ok.saya just cuba sehabis baek la kan.masuk bilik ade 2org interviewers.sorang melayu kite.sorang lagi chinese.haih.nervous.tp belagak cool.kenalkan diri ape semua.lepas tu start la sesi soal jawab.japg yg chinese tu pulak ckp melayu dgn haku.oh,memang pantas je la borak macam da lama kenal kan.diorang kate saya macam susah sikit untuk d approve.sebab adikberadik 2org je.ok.takpe.teroskan kehidupan macam biase.lalalala~pergi hospital balik hospital mak kol bgtau saya dpt sponsorship itu.waaaaahh!menanges oke.ALHAMDULILLAH lg.sape la nak bagi duit 54k itu freefree untuk kite kan.syukur sgt.


4)interview di PANTAI CHERAS.yup.esok segala penentuan masa depan saya.jika saya lepas temuduga ini.ALHAMDULILLAH.jika tidak saya akan berusaha lagi untuk apply manamana hospital yg ada.


YA ALLAH!KAU PERMUDAHKAN SEGALANYA.amin!syukur kerana saya lulus LJM.syukur kerana saya mendapat peluang interview ini.ALHAMDULILLAH.

pesanan saya untuk adikadik yg baru lepas SPM.kita mungkin silap membuat pilihan di dalam hidup.tp jgn lupa Yang Satu itu.Dia yg berhak menentukan ape yg terbaek untuk kite.Dia sgt menyayangi kite oke.jgn salahkan diri sendiri or whatsoever la kan,insyaALLAH.belajar la sesuatu yg kite suke.bukan yg kite terpaksa.sbb the result nnt akan sgt terok.tp jgn give up.trytry lagi selagi muda ni.heee~


Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau murahkanlah rezeki kamikami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.Sesungguhnya yg baik itu datang dariMu.amin~

 
There was an error in this gadget