Followers

Sunday, April 8, 2012

#ONE months to The Big Day#/

assalammualaikum semua.

oke.nak bgtau.saya demam arini.sekian~

HUHU.lama dah rase xupdate blog kan.last update xsilap sebelum masuk kerja la kan.takpe.takpe.meh kite update blog sampai lebam.

oke.wedding preps berjalan lancar seperti biase.curikcurik mase kadang2 lepas habis kerja dgn xreti nak rase penat shoot sana sini.contohnye seperti balik kuantan.pergi masjid india.nilai 3.manemane tempat yg kitorang rase nak pergi untuk beli itu ini.ok.stop.iye.sekarang dah stop pon.rasenye semua dah cukup.semua dah happy.semua dah dapat kan.a BIG thank you buat bakal suami sebab sokong je semua idea saya yg kadangkadang boleyh rase nak bagi penampar je dekat budak kecik ni.saya la tu.huhu.

BORANG NIKAH.Alhamdulillah.juga sudah settle.mari kite story tentang borang nikah ni.oke.

untuk pasangan berlainan negeri seperti kami saya AIZA berasal dari Pahang.dan ZAMIR pula berasal dari Kedah(tapi dia dan family menetap di Perak).jgn confuse oke.so abah ZAMIR ambil borang di pejabat agama islam perak.bayar seringgit.ambil borang tu boleyh la 3months before and above.jgn ambil awal sgt.excited no tu.huhu.lepas tu boleyh la pegi buat HIV test dah.oke.kami xbuat sekali bak kate org buat la sekali best sikit.untuk org yg senang cuti oke.untuk kami tidak.so pergi asing2.die excited sgt so die pergi dulu.HAHA.sorry sayang.mengata u pulak.xsilap kne bayar seringgit jugak.so dah 2 ringgit.mari mngira kawan2.oke.settle HIV test.abah ZAMIR settlekan borang belah lelaki dulu.bile dah settle.borang di pos ke kuantan pula iaitu kepada bonda dan ayahanda AIZA si budak kecik ni pulak.bak kate zamir.saya budak kecik.coii.bahaya oke maen pos2 ni.buatnye xsampai.kne buat semula from beginning.OH,NO!

tapi Alhamdulillah.sampai.oke.belah AIZA pulak.belah ZAMIR dah settle kan.smooth je mereka.belah kami ni berlikuliku sikit.kahkah~oke.macam ni ceritanya.saya merupakan anak yatim.wuwwuwuwu.sila bersimpati semua.haah.iye pon.ayahanda saya meninggal ketika saya berumur satu tahun.saya tak kenal die pon.cuma tgk gambar yg encik mummy simpan saje.oke.jgn SEDIH.saya oke.so nak dijadikan cerita.haruslah dsertakan sekali surat nikah emcik mummy dgn ARWAH abah dulu tu.masalah disini encik mummy taw kahwin je dulu.surat nikah ARWAH abah yg simpan.adoi.encik mummy ni nakal oke.so pejabat agama islam maran suruh cari dulu surat nikah itu.call tokwan(wali) saya.dia pon xde simpan.surat beranak kami ade la die simpan.jap.tokwan simpan surat beranak saya dan abg mengapakah?ahai.tokwan ni sweet taw.huhu.org pejabat agama islam tu tanye "sebelum ni kakak2 die nikah macam mane?".masalahnye saya sorang je puteri encik mummy tu.mane ade buat sebelum ni.so delaydelaydelay.encik mummy dah risao.bile pegi pejabat agama islam daerah yg encik mummy nikah dulu pon diorang suruh cari org yg menikahkan mereka dulu.haih.kesian oke mak dan abah saya kena ke sana sini untuk settlekan borang saya.dan akhirnye saya sendiri xjelas mcm mane encik mummy settlekan.yg saya taw.encik mummy pergi pejabat agama islam maran tu.lalu org yg atas sikit tanye surat beranak.HAIH~KENAPA DARI AWAL TAKNAK PULAK TGK SURAT BERANAK TU.APE INGAT SAYA NI ANAK TIDAK SAH TARAF.AMBOI.MARAH NI TAW!huhu.so settle teros lepas tgk surat beranak.teros dpt surat kebenaran berkahwin.hah!senang pulak.so.LEGA SUDAH!dah boleyh kawen.yahuuuuu!

MEJA MAKAN PENGANTIN DAN BILIK PENGANTIN.aritu ade orang tu semangat nak buat sendiri bilik pengantin katenye.lastlast sumpah macam taksempat.so teros call suruh sorang kakak ni buatkan.oke.settle jugak.boleyh tak nak continue~bye

No comments:

There was an error in this gadget