Followers

Thursday, December 29, 2011

#i love you juz da way you are!

assalammualaikum.wuyo0!tajok entry taleyh blah kan.HAHA.pasaipa tah noraiza rosli.

saje je.padahal tajuk di atas tade kne mngena lgsong dgn entry ni.kahkah.seronok jugak bagi org kembang tekak.yelah,kao sorang je la mak jemah yg bercinta kat dunia ni kan.ok.fine la.bagi can.

HAHA.sebenarnye nak cite tentang hantaran HUNTING.barang hantaran kami dah lame settle pon. Alhamdulillah.amin~tak susah pon kami berdua nak hunting hantaran ni. just pergi dua tempat tak silap. untong la dua dua manusia ni tak cerewet mane.!HAHA. FOR ZAMIR.ye ye.i la demand SIKIT kan.puas hati? dua tempat yg kami pergi adalah MASJID INDIA dan juga SOGO. mase tu sogo tgh sale besar besaran. euww.ape kelas beli tyme sale. haha memang seronok la kan beli barang bjenama tapi harga sgt puas hati. kami pergi tu da ari last.so da byk la kne rembat dgn org. sale tu diorang buat kat tingkat 8. memang ramai jugak di kaburi dgn sale dekat tingkat bawahbawah.tapi kalo kao jemah friendly sikit je dgn pekerjapekerja dekat situ.confirm diorang suruh kao naek tingkat 8.HAHA.suke!sebab dekat atas lagi kebabom.huhuhu~

teringat pulak tyme tu saya dan zamir tgh tgktgk kasut saya.tapi satu pon saya ta berkenan.at last kami duduk.penat.zamir da tanya.  

"takkan bykbyk macam ni satu pon takde kot".......bhahahaha.

ok.dalam hati saya da macam nak ajak zamir cabot je.lagi best pergi The Mines.sane lagi byk kasut idaman hati.tapi tibetibe mata nampak ta jaoh pon depan mata je rupenye beliao duduk.HAHA.ok.dah jumpa.comey!cume die bukan la kasut tertutup kan.takpe.janji haku suke pakai xmembazir lepas kahwin kao letak je dlm kotak sampai berkulat kan xberani nak pakai sebab vogue sgt.ok.saya memilih wedges sahaja.sebab moto saya dan zamir adalah hunting barang yg kami suke.yg memang kami sgt sayang merekamereka ofcoz la org tersayang yg bagi kan. dan guna.JANJI!lagipon sentimental value kot.

ok.konon macam ni la sikitsikit kn.

 ok.settle kasut saya yg lama gile nak cari tu.lepas tu kami teros naek tingkat 8. dapat kasut zamir. kemeja zamir. tie zamir. seluar zamir. lagi ape?semua die yang punye? bhahaha.jeles pulak jemah ni. HAHA ok so checklist hantaran kami adalah seperti di bawah.

Bilangan dulang: 9 berbalas 11

for me:
1. sirih junjung
2. cheque hantaran & duit mas kahwin & cincin
3. cake
4.chocolates
5. telekung & tafsir Al Quran
6. persalinan kain pasang & selendang
7.wedges
8. handbag
9. perfume

for zamir syg:
1. sirih junjung
2. cincin
3. cake
4. chocolates
5. fruits
6. kain pelikat & Al Quran
7. kasut
8. kemeja & seluar & necktie
9. belt & purse
10.white coat 
11. perfume 
(woah!banyaknye barang untuk die!)

kan?almost da settle.cume sirih junjung tu takkan kao jemah nak siapkan jugak harini kan.coklat pulak confirmconfirm la tinggal pembalut je nnt ye.cake pulak kakak saya akan buat. kne confirmkan dgn die nnt.huhu.cincin zamir saya ta beli lg.tggu kerja dpt duit baru best kn.dan belanja hangus secara kasarnye semua barang hantaran kami adalah saya rm700 barang u byk ok zamir rm600 tidak termasuk cincin merisik, bertunang, dan cincin kahwin serta duit mas kahwin dan duit hantaran. ok.cincin semua zamir da settle pon da hangus rentung habis habisan.untong la u dapat bakal isteri ta mintak rantai emas yg tebal boleyh gantong tepi feri tu kan. HAHA. act saya ta mintak rantai la.saya minta cincin sahaja.tq sayang!itupon kami ta demand nak barang mahal riburibu supermodel anak dato je yg pakai kan.untong la!HAHA. haah.iye.kami mengukur baju di badan sendiri memandangkan kami pasangan muda yg membeli barang hantaran menggunakan duit sponsorship untong la study ade org nak sponsor bukan duit mak bapak cume nak kenduri je mak bapak tanggung.upps!HAHA.ok.as usual my quotation today are.

"ONCE U MAKE DECISION TO GET MARRIED.BETTER PREPARE PROPERLY MENTALLY AND DUITLY"



bhahahahahaha. gelak banyak banyak bila duit mengalir macam air.dush!


Wednesday, December 28, 2011

1#review their wedding!sg siput.perak.

assalammualaikum.hai beauty peeps and all B2Bs!


sebenarnye da lame pon pergi wedding ni.tapi lambat betol mak jemah ni nak update.ok.fine.skang mak jemah nak update sampai muntah perkataan sebijik sebijik keluar dari mulut.HAHA.scary tak?


ok.wedding ni kat dewan taw(wuyoo!kayanye mereka)siap aircond tu.huhu.the bride and groom ni anak kepada jiran selang 3 buah rumah zamir.oh!tamalu ikot bakal parents mertua pergi kenduri.HAHA.jom tgktgk picture sambil membebel nak!



ok.taw dah.pelamin gile gorgeous kan kan?kite suke gile pelamin mereka.kite paling suke kerusi besar itu.haha.nak macam tu jugak boleyh tak?mampu tak?.lepastu satu dewan tu mmg theme die color soft blue and soft pink.gile terpikat.lepas tu pulak kebetulan kite pon pakai baju bakal mak mertua mase die mudemude dulu.wane pon polkadot pink.masuk tema tak kao jah tu?huhu.



bakal suami dan bakal ayah mertuaku.takot tak.takot tak?tak rasenye sebab bakal ayah mertua ni sgt terbaik.sgt suke berborak dan sgt syg semua menantunye.huhui~tp beware.sebab bakal ayah mertuaku ini sgt mementingkan kejayaan setiap anakanak termasuk menantumenantunya.dan memang ternyata semua 6orang anaknye yakni lelaki semua memang berjaya dgn jayanya.boley di calonkan untuk tokoh bapak mithali tak ni?
dgr tu ye anak anak.pelajaran sgt penting.even dah tua beranak pinak pon kne study jugak taw.continuous learning ok!


ni bakal mak mertua.dan di sebelahnye adalah boboiku anak emak.HAHA.matron ok.sekarang da jadi ass lecturer nursing dekat RCMP ipoh.berani kao nak macammacam dgn die.matron tu!act mak zamir sgtsgt best!seronok jadi bakal menantu die.sebab die akan layan kite same je macam anak die.tokey AVON ni.untung lah kao dapat perfume free selalu.weee~


ok.fine.muke saya memang pucat tyme ni.baru lepas mamam.so.lips da tade.(oh!ye.saya pakai lips murah saje ta macam supermodel anak dato nak pakai simplysiti je kan)huuuuui.abaikan semua tapi try fokus kat baju.cantek ta baju bakal mak mertua kasi pinjam.polkadot.


ok.yang paling saya suke adalah doorgift ini.comey kan?cantek cantek.kite suke.tq!ok.dah.

1#dugaan pre

assalammualaikum all guys!

HAHA.tibetibe gelak pulak.ok.ok.nak cite ni.taktau la pasaipa.mood wed preps da melayang terbang ke lalang gelombang gelang si paku gelang.oh!

kenape?kenape?

ntah la kawankawan.sebenarnye dan sepatutnye byk je bende yg boleyh di update.tapi selalu bile 0n9 je bukak fb sekejap pastu jalanjalan sikit je ke blog ni.pastu mungkin sebab haku da kne jadi baby sitter pulak dah kat rumah ni.bile nak bukak lappy je ade je yg memanggil2 kat luar tu.takpon ade je tgntgn kecil yg comel lagi rase macam nak gigit je yg nak tarik/tekan sini sane bendebende alah kat lappy ni.ohsem!sabar jela.nasib baek comeyl.kalao ta comeyl da lame haku gigitgigit lapah macam daging lembu.wuyo0!kes jenayah pulak tu aiza!HAHA.

 

ok fine.jom citecite nak?hurm.act zamir baru je gerak dari rumah saya menuju ke kota KESAYANGAN die Kuala Lumpur.bhahaha.tibetibe die muncul depan pintu pagar rumah.oh!biasa la.nak dekatdekat nikah ni syaitan tu memang suka mengganggu kami berdua.

"sesungguhnya tatkala berlakunya akad dan nikah, menangislah syaitan kerana telah terbinalah sebuah lagi masjid Allah. dan dengan itu juga musnahlah peluang iblis dan syaitan untuk menggoda lagi pasangan bercinta agar tumpas kepada hawa nafsu, tunduk kepada nafsu serakah sehingga ada yang membawa kepada zina, mengandung luar nikah hatta kepada pembuangan bayi dan pengguguran janin."

nak baca details boleyh la teros ke blog dari hawa ke hawa ini!


 
HAHA.its over.tapi kami blum over lagi.


bertungkus lumus la syaitan-syaitan yg berada bersama saya sampai naek panas satu badan rase nak marah tu lantas melepaskan beberapa perkataan yg tidak sepatotnye saya ucapkan di kala darah manis begini..lepas tu bersusah payah pula syaitan-syaitan menemui zamir untuk menggodak segala rase marah saya.ok.ok.

Alhamdulillah.sebenarnye xbesar mana pon isunye disini.tapi biasa la tu.abang saya juga selalu berpesan.tika ini dan saat tinggal berapa bulan yg boleyh dikira dgn sebelah tgn je ni.memang byk dugaan yg akan kami tempuh.ok.

yang bestnye kat sini.zamir sampai je rumah.die teros mintak permission dekat family saya untuk meminjam saya sebentar dan berbincang di ruang tamu depan rumah.ok.ikot.bincangbincang cakapcakap soundsound sikit then haku macam rase nak gelak je bile macam tu lamelame.and lastly ternyata saya tidak dapat menahan perasaan nak gelak tu teros ketawa berdekahdekah walaopon air mata berlinang geling*suke hati haku je nak buat penjodoh bilangan.lepas tu zamir join da group.ok.settle masalah dgn hanya gelak sahaja.ok.fine.lepas ni confirm taleyh gelak da.sebab dah taw taktik.HAHA.

lepas tu freefree je zamir tapegi clinic harini.ok.lepas ni kami janji tamaw berbalah dah.promise!ok.abes.penat!weee~

ok.dah!xberjaya.padan muke!

ps:once u make decision to get married, you need to prepare mentaly and overaly!apetah.safe journey syg!love you!

Friday, December 23, 2011

#5 months to The Big Day#/

assalammualaikum all beauty peeps and all B2Bs!

ok.katakata untuk pagi hari ini 23122011 7:49am.

"THE EARLIEST IS THE BEST!"


saya petik katakata ini daripada lecturer/coordinator dan juga merupakan salah seorang inspirational person aka mentor saya.MADAM NUR SARIMAH KAMILIA HOO ABDULLAH.

"oh!bilelah saya akan jadi macam madam kn."berangan jap!

ok.berbalik kepada tajuk asal.5months more.perasaan sekarang kalao org tanya mungkin blum pape lg.saya rase lama lagi tu.tapi.semalam bile saya pergi jengukjenguk blog kakak saya.nnt saya story tentang kakak sulung saya.ok.kakak saya dah close ordered untuk tarikh Big Day saya dan juga The Reception.termasuk sekali dengan tarikh Bertandang ke Kedah.ok.kak eyna!TQ so much!jom kite berjalanjalan selepas majlis.HAHA.

lepas tgk schedule kakak saya tu teros rase macam da xlama da.kira punye kira.haah.xsampai 5bulan pon sebenarnya.

"bersediakah kami?"

insyaALLAH.harapan saya semoga ALLAH permudahkan segalanya.lindungi orangorang yang saya sayangi.
saya--- saya taboleyh nak fokus wed preps sgt sebab saya sedang menunggu result LJM saya!ok.hold dulu.
zamir---zamir juga sedang bertungkuslumus menyiapkan researchnya.caiyo0k caiyo0k bebeh!
tokwan saya(wali)---kesihatan tokwan sekejap ok sekejap x.makan ubat ye tokwan.
mak saya---da start ajak p ayer itam.tp lastly pergi cowboy je da rambang mata.HAHA.
mak zamir---mak zamir da lama da siap tempah katering dgn pelamin bagai.ok.tq mak!
abah saya dan abah zamir---biase la kaumkaum abah kan.steady.cool.rilex je.cayalah abah2ku!
siblings---da start confirmkan tarikh.kakak sulung saya siap block lg tarikh2 untuk majlis kami.ta terima tempahan katanye.

Majlis saya tidaklah gilang gemilang dekat hotel  4 5 bintang.wuyoo!(haku ni bukan ANAK DATO' ataopon MODEL bagai)cuma apa yg saya nak majlis saya sempurna.semua orang happy.dgn theme "biar comey segalanya"huhu.boleyh tak nak macam tu?sebab saya dan zamir memikirkan bagaimana kehidupan kami selepas berkahwin.lagi byk tggjwb yg lebih penting kn.

 love all my sisters.kak eyna.kak mimi.kak eja.

Bagi saya majlis ini bukan lah untuk saya dan zamir sematamata.tetapi majlis ini adalah untuk semua.untuk parents,adik beradik.saudaramara dan juga rakanrakan.untuk kami berkumpul reunion semula semua sekali jika di izinkan insyaAllah.doakan terbaik buat kami berdua ok.
 
ps:arini ari jumaat!

Thursday, December 22, 2011

1##entry motivasi dari saya~

assalammualaikum rakanrakan blogger yg cantek manis sekalian.!



ok.kalao perasan kenapa la saya selalu guna cantek,manis,jelita dan seangkatan dgnnya.kecik ati mak jemah yg lelaki ni ha.ok ok.saya rase girls je akan mbace entryentry saya ini except the zamir la kan.sebab?sebab entry blog saya ni more to wedding preparation.so mungkin la yg jejakajejaka akan sedikit bosan.tak lupa juge kepada blogger blogger wanita yg hatinye kental NO MEN NO CRY ataupon yg baru PUTUS CINTA dan juga yg memang TA SENANG dgn haku.bhahaha.confirmconfirm la ckp macam ni..

"halamak.macam kao sorang je ade zamir dan nak kahwin kat dunia ni"

ataopon...

"preparation bagai nak menunjuk-nunjuk la tu"


atao juga..


"macam bagus je die ni"


bhaahahahaha..haku gelakkan je.


takpetakpe.saya sgt menghormati ape saje feedback anda semua.dan saya memahami setiap orang di kurniakan perasaan tapuas ati tu.normal kalao kite ade rase tapuas ati.cuma yg membezakan kite semua adalah cara kite mengawal rase tapuas ati tu.ade yg all out kat fb kan.ish.ish.ish.saya dulu macam tu jugak tapi bile fikir fikir semula.kite tadapat any benefits pon from doing like dat.lagi tambah masalah ade.kawankawan da bagi bad impression kat kite.dosa lg kite dapat.so the best thing yg boleyh kite buat adalah mungkin seperti kite boleyh menceritakan rase tapuas ati kite itu kepada rakan baek atao juga teman rapat atao mak mungkin atao bf pon boleyh kalo die jenis boleyh bg nasihat bukan nak bakar kite lg.HAHA.
contohnye:

kepada rakan atao teman rapat..
"aku tapuas ati betol la dgn die tu...................................."

kepada ibu mungkin...
"ibu.kitekan.rase ta best la dgn die tu........................................"

kepada bf...
"syg.i nak luahkan sikit la ape yg i rase.tp bukan tapuas ati dekat u.tapi dekat die ni....................

 

oh.banyak betol dosa kite kalo kite buat ketiga-tiganye.hoh0~saya dulu mungkin agak memberontak jika ade rase nak marah dekat org.tapi.masuk tahun ketiga saya join bidang nursing saya teros menjadi sgt sgt TEPU dgn segala benda.org nak buat ape pon dekat saya.or org nak dengki macam mane pon.org nak mkhianati saya.org nak menipu saya.oh,ya!saya ni magic.saya senang detect org tipu saya!saya tersangat tepu.da macam..

"hurm.biarlah dia.biar Allah je yg tunjukkan"

 


dan akhirnya saya akan tenang dgn hidup saya.dan saya tanak pon ambil taw ttg hidup mereka.jika rakan kite itu ikhlas dgn kite die akan sentiasa bersama kite even ape pon.bukan mengkhianati persahabatan itu.ohsem!sabar je la kawankawan jika persahabatan anda sedang di uji.saya?

Alhamdulillah saya tenang bersama zamir.zamir adalah sahabat saya.rakan baik saya.insyaAllah bakal suami saya juga.
saya juga mempunyai mereka mereka yg saya sgt syg rakan sekolah saya since di ,SEKOLAH RENDAH,ASRAMA SEMAI BAKTI KJ,SMK P TAMAN PETALING,SMARTians, rakanrakan praktikum saya semasa di KOLEJ MATRIKULASI N9.and nursing members.

jika anda d remove oleh saya dari fb percayalah saya bukanlah membenci anda.tetapi saya ingin hidup anda tenang.semoga ALLAH memberi ketenangan dalam hidup kalian semua.

 

 

selamat bersahabat ya rakanrakan.!


p/s:xsenang nak menasihati rakan baek.jaoh da saya melalut.haha.

Tuesday, December 20, 2011

~cerita seram saya*

assalammualaikum kawankawan.sihat?

TAKOT.TAKOT.TAKOT.

kenape aiza?

malam tadi 20122011 lepas saya tgk Masterchef-cabaran, saya continue tgk serapah bulan madu.bhahaha.tajuk pon da boleyh buat haku gelak.OK.ceritanye macam seramseram sikit.tapi bab lagu die macam kelakar gile.saya dgn abang saya gelakgelak je bile tang lagu tu.huhu.ok.bukan tu yang takot.

bile abes ceritanye, semua orang pon masuk bilik.tapi saya macam ta ngantok lagi.so saya tgk tv sorangsorang.ok.BOSAN.masuk bilik.on9 kejap.pastu nak tido dah.ok.TIDO.punya la best tido siap mimpi tgh dating dgn zamir lg,tapi tibetibe ade orang ketiga.iaitu sudin bukan nama sebenar.haha.entry ini tiada kaitan dgn sudin mahupon zamir kesayangan saya itu.ok.mimpi tu menggambarkan saya sedang duduk bersama family saya dan juga zamir.then hp zamir bunyik.so mmg keje haku yg angkat kol die kalo kami bersama.tapayah nak cakap haku queen control la kan.HAHA.nak di jadikan cerita, ruperupenye sudin yg kol.tp bukan nak ckp dgn zamir.tp nak ckp dgn saya.OH!saya pon ape lagi.angin la satu badan.da la kol hp bakal hubby saya.ade hati nak ngorat saya.ceh!budget kao cantek sgt la aiza.haha.

masa saya tgh mimpi dan tido itu.hidung pengesan saya ni tibetibe sgt peka dgn satu bau.oh!ok.teros terjaga bulat biji mata.ok.da start takot!heart rate pon da tachycardia.kalao check blood pressure saya confirm tinggi mendadak.saya teros ambil hp dan tgk time.ok.2:30am.lagi menambahkan suasana takot itu.saya teros kol zamir.nasib baek zamir angkat.sebenarnye rse macam tanak kol.sebab takot ganggu tido die pulak.tp no choice.sorry syg.zamir angkat.Alhamdulillah!suara zamir sgt segar.xde tandatanda yg saya mengganggu pon.nasib baek.ok.cerite kat die sipisipi.tak details lagi.sebab orgorg tua kate bende camtu jgn tegor.huhu.

zamir da macam suspicious da suroh saya cerite details.oh!no.no.no.taboleyh sebab saya yg kne menghadapi ni.lepas tu try to alihkan ketakutan saya itu.kami pon borakborak kejap.baru nak hilang rse takot tibetibe.BEDEBUK!.apebende pulak yg jatuh tu.wuwuwuwuwu~saya da takot sgt teros pergi ketuk pintu bilik emak.

"mak!mak!mak!" sambil ketuk bilik mak dgn abah.haha.tibetibe rse macam tyme kecikkecik dulu.bhahahaha~

ok.mak bukak.lepas tu saya teros btao mak yg saya takot dan teros ajak mak tido dgn saya.HAHA.lagi lawak haku ni.mak ambil bantal dan selimot masuk bilik saya lalu berkata.

"da besar panjang nak berlaki pon takot lagi"


pap!tepek kat batang hidong saya sekali.HAHA.ok.fine.takesah.janji mak da ade kat sebelah.hoyeee!kesian mak taboleyh tido lepas tu sebab saya tido pasang lampu tido.mak taboleyh tido terangterang.huhu.before saya tido tu saya ambil wudhu' dulu.at last kami tido jugak sampai la suboh si kecil qistina ketok pintu bilik saya memanggil opahnya iaitu mak saya.ok.lepas tu haku dengar abg haku gelak kuatkuat.tao dah.gelak kat saya la tu kn.takpetakpe.huhu.

ok.guys!nak taw ape yg buat saya takot sgt tu sampai tamalu ajak mak tido dgn saya?act.mase saya tgh tido tu hidong saya teros terfokus bau yg sangat wangi.sangat sangat sangat wangi ok.macam bunga melur pon ade.macam air mawar pon ade.seram tak kao jah?kalao kao yg kena.kao panggil mak kao tido sekali tak?bhahaha.ok.the end.


sumber gambar from mr google~

 
p/s:moral value of dis story are ajaklah mak anda tido dgn anda setiap kali anda takot.HAHA.confirm abah kao halao kao dari rumah bile cukup 3kali kao buat bende yg sama.huhu~peace.

Sunday, December 18, 2011

saya dah tamat belajar!

assalammualaikum beauty peeps!

seronok tak dah abes blaja?seronok..seronok..seronok..(upin ipin)
saya rasa happy sangat pada pukul 10.51am 14 disember 2011.huh!walaopon penat jugak marathon jawab paper lembaga jururawat malaysia LJM.alhamdulillah!selesai sudah training saya sebagai seorang jururawat pelatih.penatnye jawab paper tu ibarat kao dapat 100patient from different discipline ward.seriously!

ok.kenangan sepanjang bergelar jururawat pelatih ni sgtsgt berharga.saya bersyukur sebab segalanya berjalan dgn sgt smooth.Alhamdulillah!Ya ALLAH kau luluskanlah ku dgn cemerlang.amin!


baju awak bukan baju kite~

salam kawan kawan the beauty peeps!

oh.tajuk pon da macam budakbudak jeles tadapat barang kn.bhahaha.

haah.10122011 saya bersamasama mak abah dan juga zamir telah pergi menghantar kaen baju melayu mohd zamir ke kedai favourite abah mase mudamuda dulu.sekarang pon abah muda lagi.cuma da tabanyak gigi je.ok tukar.kedai favourite abah mase banyak gigi dulu.HAHA~

kenapa tempah dekat Kuantan?kenapa tak tempah dekat Kedah or Perak(tempat zamir)?

ok.macam ni.saya ingin memudahkan zamir dan keluarga.apakata kite kurangkan beban pihak lelaki kan.dengan dia yg tgh mnyiapkan research dan klinik bagai.so saya encourage dia untuk tempah je dekat Kuantan memandangkan saya pon tgh free baru abes study dan mungkin saya akan bekerja di Kuantan buat sementara waktu ini InsyaALLAH~

saya boleh ambil dan simpan dan iron dan bagi je dekat die bile tiba waktunya nnt.senang kn.tapayah die nak bawa dari perak/kedah nnt.dengan bkedotkedot.kne coklat ke hape ke.rosak baju mak jemah nnt.mahal ok.lepas tu effort kami untuk beli kaen tu kat masjid india sgt saya appreciate.haku tibetibe terfikir kenape ta pergi je dekat jakel yg berdekatan.haha.takpetakpe.pengalaman itu sgt berharga.ok dah!

baju saya?

baju awak tu tapayah mngadengade nak tempah sgt la aiza.HAHA.haah.saya ta tempah pon baju nikah.org kate baju nikah tu kenangan.tapayah nak kenangan sgt la kn.huhu.ok.


 encik emak dgn muka excitednye~

 kedai ini berada di tingkat 1 selepas ground floor betolbetol depan escalator predator.masa kami mulemule sampai depan kedai tu kebetulan tokey tu tgh dodok dekat depan kedai tu.dia nampak abah dia teros angkat tgn.dalam hati kate mintakmintak la dapat diskaun sikit.huhuu~

 mak dan abah


 nampak tak ketinggian zamir yg melampao lampao itu


 encik tokey yg sgt murah hati dan byk cakap.huhu.friendly.bagus!


 ukur uncle jgn xukur.


 design baju melayu zamir.senang.tapayah nak mane butang baju melayu abg pah.bhahaha~


 cendol qais~


 i heart him~


ok.boleyh pulak jumpa kerani abah mase kat sekolah.anak die 5A taw.syg berapa A?HAHA~

OK.alhamdulillah settle lagi satu benda.lepas ni boleyh duduk diam tayah fikir pape lg.tggu bulan 2/3 untuk settlekan borangborang penting.lepas settle borang baru bermakna weddings prep whatsoever.bye all!




Thursday, December 15, 2011

kursus kahwin done!weetweet~

assalammualaikum.hai.

jom kite story tentang kursus kahwin nak x?

oh.bile aiza nak pergi kursus kahwin kan?ok.da pergi la.saya lupa bile.sebab sijil kursus kahwin tu sekarang berada di tgn zamir.buat sementara waktu ni la.memandangkan zamir yang akan settlekan first urusan borangborang rasmi kan.so saya bg die pegang dulu.so,sayang.beware k.jgn kasi hilang file tu.stress kite kalao sijil tu hilang nnt.i tepok u kalao sijil tu hilang.bhahahaha.syurga di bawah tapak kaki suami aiza.tabaek tepoktepok ok!

ok.act mase pergi kursus tu maneade plan nak kawenkawen ni.HAHA.boley macam tu.tp saya sgt bertuah sebab saya pergi bersamasama zamir plus kawankawan saya.so tade la macam pelik duduk gelak sorangsorang kan.HAHA.kawankawan yg belom pergi kursus kahwin.silelah jgn pergi sorangsorang sebab korang akan bosan xde gang nak gelak nnt.bhahaha~

ok.kursus kahwin ni di adakan di cheras perdana saje.sila klik sini jika berminat k.ustazustaz yg bg kursus ni super best ok.diorang sgt funny.xngantok lgsong.HAHA~act kalao korang tanak kahwin lg pon boleyh je pergi.tapayah nak tggu kahwin baru nak pergi la.kelam kabot nnt.seriously.byk sgt hal nak kena urus bile korang ambil keputusan untuk berkahwin.saya sedang mngalami.tapi Alhamdulillah saya punya zamir yang samasama settlekan urusan perkahwinan kami ni.lagi satu mane taw tibetibe diorang akan naekkan ke harga kursus kahwin ni atao diorang akan tambah hari untuk kursus ni.tak ke sesak mak jemah nak ambil cuti bagai sematamata untuk pergi kursus?bhahahaha.lagi satu mase korang study adalah mase yg paling ideal untuk korang pergi ok.trust me.



ok.ustaz ni yg tamatkan last session kami.dia super lawak abes.nak gelak pon fikir ade kekasih hati di sinun kan.so,cover sikit.haha.byk la nsihat yg berguna kita boleyh ambil dari merekamereka yg sudah berkahwin ni.insyaALLAH~dan byk kes yg bile fikir tak masuk akal pulak nak mintaminta cerai bagai kan.hurm.mungkin kita belom kahwin kite ta faham.tapi guys doakan yg terbaek untuk rumahtangga kita semua ok.positive~



ha.see.kawankawan saya bertiga kat belakang tu gelak bagai nak rak kan.



 ok.sila abaikan zamir yg sedang mengantuk tu.bhahahaha~




excited pulak kao jah kan.


sile perhatikan rakan saya zawani hanum sedang ketawa sopan.haha



 ok.seronok ye kamu dapat makan free.oh,ya.ni nasi kedua zamir makan k.huhu.


rakanrakan saya yang sudah boleyh berkahwin pon.weeeee~




 senyum aiza jangan tak senyum~

ok.the moral value of dis story are jemput la semua untuk pergi kursus kahwin sekarang k.nnt lamelame byk hal pulak nak fikir kan.huhu.ok.jom!dah boleyh nikah dah,HAHAHA.okbai!

p/s*picpic di post saya ini adalah dari pihak penganjur dan isterinya yg tercinta.dr nadia.ok.doctor ok wife die.>.<

Saturday, December 10, 2011

baju melayu mohd.zamir~

assalammualaikum the beautiest.selamat pagi!

pagi ni hujan lebat sgt dekat Kuantan.oh,ya!saya berada di Kuantan bandar bersihku.haha~6 disember aritu saya dan zamir da pergi beli kain baju melayu taw.zamir bgtau saya masa die nak kluar dari bilik die.tibetibe ade pamphlet from Jakel masjid india.salesalesale ok.nasib baek saya da ada baju untuk nikah nnt.kalao x mesti seronok beli kaen kan.

ok.for all B2Bs.silelah anda semua menyerang Jakel.best sgt kalao dapat beli.berbaloibaloi.saya bila sampai rumah.teros saya suruh kawankawan nurse saya yg ade bunyikbunyik nak nikah pergi beli kaen tu.pakej die macam ni.

kain satin for bride
kain baju melayu for groom
samping for groom
(all hanya rm199)

gila xgila sgt la kan.HAHA.saya dan zamir beli kaen baju melayu untuk zamir SAHAJA da rm1++.kain satin for bride tu bukan murahmurah taw.nasib la saya sewa je baju nikah saya.hehe.so guys!cepat pergi beli.nak lagi akhir taun ni byk pulak sale kan.seronok taw beli tyme sale.jom layan gambargambar kami masa kain baju melayu hunting ni.


 snap by zamir at lrt pandan jaya.ok.abaikan tgn die dibawah ni k.


 kaen zamir dan baju saya.


 ok.budak botak dan kaennye.sile abaikan makcik yg tertonggeng di belakang itu ye.HAHA~


 
makan nasi ayam dulu.
kaen baju melayu zamir.off white.>.<

ari rabu tu saya tade pulak plan nak g memane.sebab selasa tu kami dah keluar bercinta tgk ombak rindu bagai.best gile ceritanye.terbaek!4 bintang!zamir pon kate best.sebab tu saya x expect langsong kami nak pergi manemane pada hari rabunye.kami plan nak pergi masjid india pada sabtunya.so zamir kol saya suh saya siapsiap untuk pergi masjid india.saya msj kak zila(nnt saya story ttg sape kak zila k!) untuk pinjam sekejap dress die.

 ok.rumah kak zila dekat dgn ampang waterfront je.lepas ambil baju, saya dan zamir teros park kereta dekat LRT pandan jaya.then naek lrt teros ke masjid india.

kenapa naek lrt?


kao try la naek kereta pergi masjid india tu.confirm saya yang naek lrt ni akan sampai dulu.bhahahaha.
huhu.ok.kami cari kaen xsampai setgh jam pon.sekejap je.pas makan teros balek.yes!settle satu hal lg.>.
There was an error in this gadget