Followers

Thursday, December 22, 2011

1##entry motivasi dari saya~

assalammualaikum rakanrakan blogger yg cantek manis sekalian.!



ok.kalao perasan kenapa la saya selalu guna cantek,manis,jelita dan seangkatan dgnnya.kecik ati mak jemah yg lelaki ni ha.ok ok.saya rase girls je akan mbace entryentry saya ini except the zamir la kan.sebab?sebab entry blog saya ni more to wedding preparation.so mungkin la yg jejakajejaka akan sedikit bosan.tak lupa juge kepada blogger blogger wanita yg hatinye kental NO MEN NO CRY ataupon yg baru PUTUS CINTA dan juga yg memang TA SENANG dgn haku.bhahaha.confirmconfirm la ckp macam ni..

"halamak.macam kao sorang je ade zamir dan nak kahwin kat dunia ni"

ataopon...

"preparation bagai nak menunjuk-nunjuk la tu"


atao juga..


"macam bagus je die ni"


bhaahahahaha..haku gelakkan je.


takpetakpe.saya sgt menghormati ape saje feedback anda semua.dan saya memahami setiap orang di kurniakan perasaan tapuas ati tu.normal kalao kite ade rase tapuas ati.cuma yg membezakan kite semua adalah cara kite mengawal rase tapuas ati tu.ade yg all out kat fb kan.ish.ish.ish.saya dulu macam tu jugak tapi bile fikir fikir semula.kite tadapat any benefits pon from doing like dat.lagi tambah masalah ade.kawankawan da bagi bad impression kat kite.dosa lg kite dapat.so the best thing yg boleyh kite buat adalah mungkin seperti kite boleyh menceritakan rase tapuas ati kite itu kepada rakan baek atao juga teman rapat atao mak mungkin atao bf pon boleyh kalo die jenis boleyh bg nasihat bukan nak bakar kite lg.HAHA.
contohnye:

kepada rakan atao teman rapat..
"aku tapuas ati betol la dgn die tu...................................."

kepada ibu mungkin...
"ibu.kitekan.rase ta best la dgn die tu........................................"

kepada bf...
"syg.i nak luahkan sikit la ape yg i rase.tp bukan tapuas ati dekat u.tapi dekat die ni....................

 

oh.banyak betol dosa kite kalo kite buat ketiga-tiganye.hoh0~saya dulu mungkin agak memberontak jika ade rase nak marah dekat org.tapi.masuk tahun ketiga saya join bidang nursing saya teros menjadi sgt sgt TEPU dgn segala benda.org nak buat ape pon dekat saya.or org nak dengki macam mane pon.org nak mkhianati saya.org nak menipu saya.oh,ya!saya ni magic.saya senang detect org tipu saya!saya tersangat tepu.da macam..

"hurm.biarlah dia.biar Allah je yg tunjukkan"

 


dan akhirnya saya akan tenang dgn hidup saya.dan saya tanak pon ambil taw ttg hidup mereka.jika rakan kite itu ikhlas dgn kite die akan sentiasa bersama kite even ape pon.bukan mengkhianati persahabatan itu.ohsem!sabar je la kawankawan jika persahabatan anda sedang di uji.saya?

Alhamdulillah saya tenang bersama zamir.zamir adalah sahabat saya.rakan baik saya.insyaAllah bakal suami saya juga.
saya juga mempunyai mereka mereka yg saya sgt syg rakan sekolah saya since di ,SEKOLAH RENDAH,ASRAMA SEMAI BAKTI KJ,SMK P TAMAN PETALING,SMARTians, rakanrakan praktikum saya semasa di KOLEJ MATRIKULASI N9.and nursing members.

jika anda d remove oleh saya dari fb percayalah saya bukanlah membenci anda.tetapi saya ingin hidup anda tenang.semoga ALLAH memberi ketenangan dalam hidup kalian semua.

 

 

selamat bersahabat ya rakanrakan.!


p/s:xsenang nak menasihati rakan baek.jaoh da saya melalut.haha.

1 comment:

mr. and mrs. buntat said...

babe....i always luv u my best friend..bia berjuta pn org x ske n annoy dgn kamu...sy tidak...sbb kite kwn...=)

There was an error in this gadget