Followers

Tuesday, November 29, 2011

the curtain

assalammualaikum kawankawan pretty!hai..

harini saya nak share experience the curtain hunting with mak n abah.HAHA.belom pape kite gelak dulu ok.huhu.ok.ari sabtu lepas 26112011 kami pergi la hunting curtain.pusing banyak kedai tu.nak cari curtain yang ikot tema la kekonon.ok.mulemule kite pergi makan dulu dekat RR dekat bandar Kuantan lama tu.dalam pada tu mata dok ternampak satu kedai ni.die jual cadarcadar and curtaicurtain.so lepas makan teros masuk.ade la 2 3 yg bekenan.

tapi mase tu macam sombong takena tempat.kate nak pergi tgk kedai laen dulu.ok.ajak abah pergi Alamoda pulak.dekat Alamoda byk designdesign curtain.diorang pon ambil tempahan jugak.so mak kate kalao curtain untuk bilik saya mungkin kite boleyh tempah teros je dekat Alamoda kan.bukan byk pon.simplesimple sudah syg.;p even dekat Alamoda tu byk pilihan tapi takde yg sesuai dengan jiwa saya dan mak.ade la kakak promoter yang muda cantek tu suggestkan satu curtain ni.warne die putih hitam.w0oo.cantek mmg cantek tapi..




ha.macam ni la lebeyh kurang.cantek kan?


tapi act rumah saya sudahpon di cat dengan warna pink grey.so tibetibe curtain black n white.ha.apecite kan?tak ke gelap xde mase depan rumah saya tu nnt.HAHA.


  lebeyh kurang macam ni la kan.

so kami tanak la curtain black n white tu kan.the price also not reasonable la kawankawan.almost rm3k.oh!banyak lagi bende laen nak settlekan kan selain curtain.so saya dan mak decide untuk mencari curtain laen yg lebeyh reasonable.act saya suke curtain yg bungabunga.haa.macam ni.sejuk hati melihatnye.



  ha.ni baru sejuk sikit hati melihatnye.haha.

the price pon berbaloibaloi.siap boleyh beli the rendarenda and also kaen jersi untuk buat macam mane tah my mum punye idea.so settle bab curtain.nnt dah siap kite samesame tgk hasilnye k.>.







ps:almost 13days je lagi saya nak abes blaja.oh!xsabar.

~homestay.

assalamualaikum.hai kawankawan jelita ayu sekalian alam.

lets talk about homestay.ok.Alhamdulillah.mak saya da pon settlekan bab homestay untuk family zamir.its wasnt act homestay but my neighbour's house yang sgt besar.cantek dan bungalow tu jah oi.HAHA.riak pulak haku.act the makcik sangatsangat baek hati untuk tumpangkan rumah beliao.katenye rumah die xde sape pon.so muat je untuk 30 org.lgpon dekat je dgn rumah saya ni.selang 3buah rumah je.sangat senang.semoga ALLAH murahkan rezeki makcik!sayang makcik.HAHA.tibetibe.act she's not my makcik.juz rakan mak saya.tapi die sgt baek hati untuk tumpangkan rumah die kan.

macam mana boleyh makcik tu offer kan?

the story macam ni.mak saya mintak tolong rakan die untuk membuat langsir rumah.then diorang pon(2orang) datang rumah saya untuk mngukur tingkap pintu bagai.then mak saya pon tanya diorang either they know about any homestay that we can choose for the groom side.n also for kakak sulung saya yang akan memerlukan 1 buah rumah untuk mnyiapkan kekkek untuk my wedding nnt.


so the two makcik offer pulak rumah diorang.PULAK KAN?huhu.tp Alhamdulillah.saya sgt setuju.senang.byk kelebihan which kami dah jimat duit untuk homestay.but i think we also need to give the makcik sikit la.takkan kao ni kejam sgt jah oi.HAHA.dont worry.im professional.saya empathy.bhahaha.

ok!
A BIG THANK YOU TO MAKCIK!
nah!aiza kasi bunga cantek!



ok.sgt cantek bunga ini.

Friday, November 25, 2011

result sem 9!

salam kawankawan cantek tertarek!>.<

oh!sekarang saya berada d Kuantan tanah airku.HAHA.saya dapat cuti untuk awal Muharram ni kan.3 hari.ok sgt.act the plan saya nak balik dgn zamir.but last minutes zamir tibetibe kena pergi conference dekat Shah Alam selama 2 hari sampai hari sabtu.so saya pon balik sorang dulu.the zamir akan sampai ptg sikit kot.sebab katenye conference tu akan abes ptg ni.oh!selamat sampai ye sayang.

ok.berbalik kepada cerita tentang saya yang kecut perot nak hambek result sem 9 kan.lepas abes paper TRIAL LJM 14 semalam saya pon dah peningpening kepala.even soalan tu rase macam pernah buat tapi still berkerutkerut gak paleotak nak menjawabnye jah oi.(Alhamdulillah mak dapat 77)lulus!happy!.then nak masuk another class 10.30am.still ade lagi 30 minutes b4 the class will start.so saya pon ajak la kawankawan cantek saya pergi ambil result.semangat kao jah!HAHA.ok bila sampai depan exam department.punye la ramai kawankawan batch saya.ade yang dah ambil pon.ade yg happy.ade yg stress.HAHA.ade jugak yg xde perasaan.saya pulak rase macam redha je la ape nak dapat.nak buat macam mane kan.dalam hati just berdoa kat Tuhan.Ya Allah.permudahkan segalanye.aku tanak sedih!tolong Ya Allah!


 
ok.rilex bernard.


lepas tu awalawal lagi warning kawankawan cantek tolonglah jgn tanye saya dapat berape.HAHA.sebab saya dah risau sgt bile tgk PC pon dapat C.omaiGod.omaiGod.so bile sampai turn saya.saya bagi jela ID kat kakak yg uruskan tu.hati da bdebardebar macam apetah.ok.saya tandatangan kat nama result da depan mata tapi tanak pandang lagi.ambil je.teros keluar.mase saya melintas kawankawan cantek yg tgh beratur panjang tu.ade jugak la terdgr2 suaresuare sumbang dan nakal.kak aiza konfirm dapat A!byk la korang punye A.

ok bile sampai kat luar saya tgk je slip tu.telektelek je kan.tanak bagi hati ni terkejot sgt kalo dapat terok.saya tapandang ape da.juz tgk yg bawah sekali je.CGPA saya.wo0!nampak macam tak mengecewakan je.HAHA.da excited da nak bukak tu!ok bukak dgn rakusnye.and Alhamdulillah CGPA saya maintain dean!huh!penat sungguh memikir malam tadi kan.


Alhamdulillah!Alhamdulillah!Alhamdulillah!




 sweet sgt die ni.

syukur Ya ALLAH.saya jumpa Kalai.teros pelok die.bhahaha.excited nak mampos da gamoknye kamu ni aiza.teros call mak dan zamir.diorang pon happy!ok.dah.abes cite.HAHA.


ok.harini nak pergi langsir hunting dgn mak abah dekat Kuantan bandar bersih.bye!

Thursday, November 24, 2011

oh!resultku..

Asslamualaikum kawankawan cantek tertarek kao memang debo0m!HAHA.over mak.

quick update!jap lagi zamir tibetibe nak datang ajak dinner.oh!saya langsung xduga pon die nak datang mlm ni.sebab tadi die kate die sangat penat.so saya tanak kacao die tido.so saya pon buat la kerjakerja saya.mandi.basuh baju.masak sardin.masak nasi.untuk makan malam ni.tapi japgi die call ajak makan malam.ok sayang.i will siapsiap jugak untuk u!haha.sile jgn muntah ok.


pon boleyh lah sardin kan.

 



oh ya!act sekarang ni saya xhappy pon.kecut perut.worry.rase ta best langsong.rase nak nangis.alhamdulillah lepas solat asar tadi ade sedikit reda perasaan saya ni.kenape.kenape.kenape.kan.


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<


>.<

result semester 9 saya akan release esok.ohsem!tasuke sangat.sebab saya tanak CGPA saya jatuh lagi.sebab saya rase confirm akan jatuh.saya nak DEAN!tolonglah dapat 4flat esok.bhahahaha.gile scary punye permintaan.tapi konfirm tadapat.hoh!sedeyh.apenak jadi dgn saya kalo xdapat dean.oh!stress.

gedik sgt pulak patricknye.haha.

okbai kawankawan cantek tertarek kao memang debo0m!HAHA.

Thursday, November 17, 2011

the things!~~~

Assalammualaikum.hai pretty pretty!
malam ni tibetibe rasa macam nak cerita ttg majlis merisik yang telah pon selamat pada 25092012 yang lepas
HAHA.da almost 2 months pon.sengal la aiza~
ALHAMDULILLAH!
oh,ye!mesti ramai yang ingat kami bertunang kan.
kami tak bertunang.family zamir datang merisik saje.

kenapa xbuat majlis bertunang je teros?kan biasa orang merisik teros bertunang je?

oh.kenapa.kami mmg da plan untuk bertunang pada hari akad nikah kami teros.jimat.

kenapa macam tu ye?

sebab sekarang ni majlis btunang biase org buat pelamin,pakai cantekcantek bagai kan.da macam majlis kahwin pon.so saya tanak la.saya study pon lagi kan.so apekate saya cadangkan buat majlis bertunang tyme akad nikah.so hantaran kalao nak hentam berape puluh ratus dulang pon boleyh kan?
HAHAHA~
same je kan.membazir juge disitu.xde beza.tp xpe.at least saya da kurangkan kos pelamin dan baju cantekcantek tu.

so,abah zamir decided nak datang Kuantan pada 25092012.actually,25 aribulan tu birthday mak zamir aka matron mariani.wooo.takotnye dgn matron.
dan hari itu juga merupakan hari persaraan mak zamir juge.
zamir muke super excited mase abahnye tetapkan tarikh tuk dtg rumah saya tu.
die kate abah xbgtau die pape pon before tu.tp abah bgtau saya.ha.kao ade syg?bhahaha... 

mulanye abah zamir kate diorang nak dtg berdua je.yela.merisik kan untuk family kenalkenal je kan.
tapi bile da dekatdekat tarikh saya di inform yang diorang dtg 4 kereta.
ha!ape yg berlaku.
lepastu mak zamir pulak bgtau diorang bawa buah 4 bakul.
oh!lagi ape yg berlaku.
so saya dgn mak pon pening jugak fikir ttg buah 4 bakul tu.mak suggest kite buat jugak la sikit barangbarang.saje je kan.sukesuke.gedikgedik.HAHA~

oh!ini the things from zamir's side: sorry the quality gambar kureng untuk pic the things from his side. sbb batery fon canggih dah empty.so ambil gune phone sahaja.sedih!

 four types of fruits!

the grapes

 the cikus.huhu~

 the oranges~act isi die macam buah limau barley.warne merah.

the pear    
 oh.ini adalah sirih last minutes done by my mak de.syarat je la kan.>.<


ok.ini pula the things from my side to zamir yang sgt saya syg.wah!sile muntah ye kawankawan pretty sekalian:
 
 semua ni saya dan mak yg buat ok.

 handkerchief.

 the fruits~

 the dotdotdot.done by me,syaz n mak!

oh.ini hanya 5 ketul.kedekut x saya?HAHA.

dan the things from me to zamir adalah barangbarang dimana kepunyaan abg saya ketika dia berkahwinan dulu.the rendarenda.the butterfly.th bekas telur act.the handkerchief also.ade la 2 3 barang yang kami beli.contohnye seperti bakul, plastik balut dotdotdot tu.sampahsarap wane putih yg saya letak dalam bakul tu.abes jugak la dalam seratus dua kan.bhahahaha~sabar je la mak ni nyah oi.

Wednesday, November 16, 2011

OV oh OV!

assalammualaikum kawankawan pretty!hai.

oh!semalam saya telah selesai menjawab paper TRIAL LJM 10.wah,dah sepuloh la!countdown.6 paper more.lepas tu boley fokus untuk cari kerja dan preparation untuk majlis saya insyaALLAH.

sebelum ni saya da settlekan juga beberapa hal yg mampu saya settlekan bersamasama zamir yg sgt saya sayang.wah!Alhamdulillah.

hari khamis yang lepas kami ada appointment dgn OV kami.mulanye saya igt nak pergi sorang je.sbb OV tu perempuan.so xde masalah untuk saya berjumpa dgn kakak tu.nak lagi kakak tu xjaoh pon dgn saya.kami da setuju nak jumpa dekat jj balakong je.tapi memandangkan zamir sgt protective dan risao xtentu pasal.(HAHA,sorry sayang)lagi satu,saya dengan niat tanak susahkan die.so saya decide nak pergi sorang jugak.tapi die ta setuju.die rushing jugak dari sg buloh ke cheras.oh.terharu gile.thanx sayang.

but last minute akak tu cancelkan.katanye ade hal urgent.HAHA.so untuk tanak bagi zamir hot.saya ajak jugak zamir pergi jj balakong.sebab dekat jj balakong tu ade satu tempat yang zamir sgt suke.jom kite tengok ape yang beliao suke.

 suke la tu kan?ok.die ade senyum.

 picitpicit badan die wahai encik kerusi.bagi die suke.

oh.yang sorang ni pon sampai xsempatsempat nak tukar baju taw.

ok.sambung ceritenye semule.lepas zamir dah happy dapat hilangkan lenguhlenguh badan die.kami pon sajesaje la nak pergi tengok perfume.sekali bukan tengok je.melayang jugak la duit kami.tapi takpe.settle dah bab perfume.so sekarang ni zamir dah settle hantaran untuk saya.saya je belum lg.lagi 1 barang untuk zamir yang saya sayang ni.okbai!


Tuesday, November 8, 2011

RESUME OH RESUME~

Assalammualaikum kawankawan pretty!hai!

oh,ye!dah lewat malam pon.tapi saya still xtido lagi sebab rakan samesame sponsor saya dah bising2 berbunyi2 je kat telinga saya.

"aiza,ko dah cari belom resume tu?ayah aku dah bising suruh hantar cepat"

haku dengan selambek dek kunyah2 bolabola sambil baca soalan2 LJM.

"belom,aku sibok maen bunge api raye baru ni"bhahahaha..

Jesi bengang je dgn haku.HAHA.so sorry sayang.so saya dah promise dgn die untuk berjage malam ni untuk siapkan resume saya.esok die akan copy mungkin.ohsem!nasib baek haku syg ko Jesi!HAHA.

oh!cerita tentang Jesi.saya jumpa Jesi mase mudemude dulu la.tahun pertama kami as a student nurses.mase tu ada perjumpaan untuk kamikami yg lepas interview by Nursing Department. so kamikami yg lepas ni need to go to Kuok Foundation pula untuk di interview by their respective staff.so memang ade perjumpaan la kan.saya pon masuk AnR.saya nampak sorang budak india ni.

"kak,kat mane tempat blablabla(lupe)"

sekali kakak saya panggil si Jesi tu.padahal saya tua setahun daripada beliao.bhahaha.
then kami pon pergi la Kuok Foundation untuk berjuang mendapatkan sponsorship.Alhamdulillah!saya dan Jesi dapat sponsor by Kuok Foundation untuk 3 tahun kami study ni.A VERY BIG TQ TO KUOK FOUNDATION!JASAMU TIDAK TERBALAS!big smile to Kuok Foundation!

ok.SCARY pulak saya tgk kucing ni smile.HAHA~

so sepanjang 3tahun kami study.Jesi dan saya bukanlah classmates.bile tyme result release and tyme anything we want talk about our sponsorship contohnye seperti bile duit nak masuk?haha.kami akan bercommunicate.

nak dpendekkan cerite.saya dan Jesi telahpon berpakat untuk bekerja sekali.so inilah usaha kami untuk menjadi JOB HUNTING xlama lagi.doakan kami dapat kerja ok!thanx kawankawan pretty!

ok.ni la Jesi dan saya di awal perkenalan kami di Kuok Foundation.(saya macam gemox je)


ok.bye!esok ade kelas.sweet dream.


oh!nak jugak paripari macam ni tyme tido.eheh.takdetakde.cepat baca doa tido aiza!

Saturday, November 5, 2011

welcome back aiza!





oh!assalammualaikum kawankawan pretty sekalian!

orang macam saya ni pon ade kan?HAHA.takpetakpe.one and half year saya biarkan blog ini tanpa penghuni kan.ohsem!takpetakpe.saya nak come back.seriously.mmg bz giler nak abeskan belajar ni.3tahun rase macam lama.tapi sebenarnye hakikat hanya kamikami jururawat pelatih sahaja yang tahu.dan dalam setahun lebih yang saya tinggalkan ini sgt2 banyak perkara yang berlaku dalam hidup saya.

HAHA!



and also the one thing.i will move to another new phase in my life.winkwink~gedik x kite?ooooo00.takpasalpasal.
ok la.jomjom kite wish Aidiladha nak x?nak x?jom!


wah!sgt comel lembulembu ini.NAK SATU BOLEH X?



ALHAMDULILLAH!Allah masih mberi saya dan orangorang yang saya sayangi peluang untuk menyambut Hari Raya Qurban.tahun ini saya dapat cuti 3hari.so saya pulang ke kg halaman di kuantan pahang.oh ye.saya hanya bertiga.saya.mak dan abah.abang saya telahpon pulang ke kg kakak ipar saya.dungun terengganu.




ok ok.kawankawan pretty.saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA QURBAN!selamat tengok lembu guys!HAHA.bye!










p/s:raya ni last saya raye sorang.oh!sgt rindu die.
There was an error in this gadget