Followers

Tuesday, February 7, 2012

#3 months to The Big Day#/

Assalammualaikum all readers and all B2Bs.

sedar x sedar da 3bulan lagi.tik tok tik tok.sekejap je mase berlalu kan.haih!

jom kite ceritacerita nak!

KAD KAHWINsekarang ni mmg tgh deal dgn our card designer Ruby yg sgt komited itu.igt x entry ini. pujian harus di beri kepada Ruby lagi.kerana bersabar melayan karenah aiza.iye aiza.bukan zamir.tapi zamir pon ade jugak.nak tukar map la ape la kan.HAHA.sorry syg.haah.iye.Ruby amek je map kitorang yg xberape nk senonoh tu.haih!takpe la.janji puas hati dgn card tu kan.aiza rase Ruby tu kalao boleyh nak je bagi aiza ni makan selipar.byk sgt requestnye.sorry lg sekali Ruby.tak kenal pon Ruby tu act.HAHA.lg xsenonoh.


semalam kami dahpon ke butik pengantin pilihan kami.


"kat mane?"nanti aiza update oke.

THE ATTIRE~SONGKET.plan aiza yg pada awalnya taknak pakai songket tibetibe btukar pulak.sebab sayang pulak nk buang songket.include sekali dlm pakej.nak sewa songket tu rm650 kot.so better ambil.boleyh cocokcocok sanggul bagai kan malam tu.lagi satu mak kite memang nak sgt kite pakai songket.lepas tu tak pasalpasal wujudnya malam berinai.lepas tu pening pk sape nk ambil gambar malam tu.sure nk kne tambah duit untuk OP nikah kan.haih~pengsan jap.


THE ATTIRE~SANDING.so semalam da settlekan semua teros.kite bgtau kak mas kite tak dtg dah butik akak.jumpa kat Kuantan je nnt.sebab baju sanding semua da fitting.payment pon da settle.huwaaa~byk kot habis kat sini.*pengsan lg sekali.tapi macam poyo je kan.sebab confirm2 la nk kne dtg lg sebab nk bg kad kahwin.kalao x macam mane la kak mas and the gang nak sampai rumah kite.HAHA.


OP nikah da 50% payment settle.OV nikah pon same.50% payment.baki nnt bayar tyme ambil album dan DVD.kak ayu dari SENYOM nak jumpe nextweek.taktaw la.kite cuti ke x.(hah!susah cik misi nak cuti)cuma tinggal OP sanding je.abg usman samad.payment need to be done 2/52 before majlis.rilek dulu aiza.take a deep breathing.


HANTARAN for zamir DIY sendiri oke.mari kite tgk hasilnye nnt.sempat ke idak mak bidan ni nak siapkan dgn baru start kerja nye.nak catch up procedure labour room lg.nak mintak cuti kawen pon macam takot2 lg.HAHA.doakan lah aiza sempat siapkan.hantaran untuk aiza pulak aiza juga settlekan.sebab takmaw susahkan pihak lelaki yg dtgnye dari jaohjaoh confirm tgolekgolek hantarannye nnt.so nak senang kite jugak preparekan.cuma tinggal bayar je ye sygku.hehe.cuma bezanya di sini hantaran dari zamir untuk aiza.aiza minta tolong kak masmona.kak mas ni blogger jugak.nnt la aiza update jugak tentang kak kaseh kite ni k.sumpah tak sempat.kak mas da setuju nak buatkan.so sewa je satu pakej dgn kak mas.include alas dulang dgn dulang sekali.


BORANG NIKAH.zamir's side da siap kot.cuma tinggal abah zamir nak submit kat pejabat agama kuala kangsar je.so aritu tibetibe need to discuss with ffil.(takpernah cakap via phone oke)abah zamir suruh aiza ambil borang.dah boleyh settlekan katenye.sebab wali aiza tokwan di kampung(kite anak yatim.wuwuwuw~).lepas tu abah zamir kate belah perempuan byk kerja sikit nak uruskan.lagi satu abah zamir risau aiza baru start kerja.nnt taksempat nak uruskan.so borang nikah aiza insyaALLAH mak dan abah aiza yg akan uruskan.ha.nampak tak besarnye peranan ibubapa dalam urusan perkahwinan ini.oleh yg demikian sayangilah ibubapa anda ye anak anak.


THEME BERTANDANG.lagi satu cerita.kite kan skang roommate dgn bakal biras kite.baru tadi die bgtaw fmil da bagi die kaen untuk tempah nak pakai brtandang kami nnt.da tempah pon.haku macam WHAT?bakal pengantin taktaw apeape.even zamir pon taktaw.HAHA.mak sgt pantas oke.kami pengantin ni pon xpergi try baju bertandang lg.HAHA.lagi satu.aiza yg belah perempuan ni pon xde baju family lg untuk reception belah kami.sedondon oke mereka.BIRU.aiza ni siap taktaw lg warne belah bertandang ape.ade la mak tanye nak warne ape.aiza just cakap biru KOT.kot oke.tapi nampaknye memang biru.haha.suke sgt!


RUMAH SEWA.haah.kami dahpon dapat rumah sewa.1.1km sahaja dari hospital pantai cheras.yahuuu!cume itu la.zamir la jaoh pulak nak ulang alik selayang cheras.nnt update later k untuk rumah sewa ni.


last but not least.mari kite tgk hasil tangkapan voucher buku rm200 1Malaysia kite.wah!seronok oke beli.haku dok sibok cari buku cintacintun la novel la.zamir geleng kepala je tgk.die dok cari buku tentang MONEY.kahkah~laen citarasa kan.tapi perbezaan itu yg melengkapkan kami.wuwuuu~


 sumpah dia nak cahaya mata la tu kan.

aci tak budak comeyl dua org ni jadi flower gurl kite nnt.heee~


oke.nnt kite ceritacerita lagi.esok office hour lagi.perlu kuat dan tabah aiza!haruslah.kite bukan supermodel anak dato nak tea dgn tutti frutti and secret recipe je kan.kite tea makan cempedak goreng aje.minum tea o panas.kahkah~annoy oke.

p/s:syg.jgn la marah kite perli supermodel anak dato yg GOJES tu.huih!
There was an error in this gadget