Followers

Wednesday, December 28, 2011

1#dugaan pre

assalammualaikum all guys!

HAHA.tibetibe gelak pulak.ok.ok.nak cite ni.taktau la pasaipa.mood wed preps da melayang terbang ke lalang gelombang gelang si paku gelang.oh!

kenape?kenape?

ntah la kawankawan.sebenarnye dan sepatutnye byk je bende yg boleyh di update.tapi selalu bile 0n9 je bukak fb sekejap pastu jalanjalan sikit je ke blog ni.pastu mungkin sebab haku da kne jadi baby sitter pulak dah kat rumah ni.bile nak bukak lappy je ade je yg memanggil2 kat luar tu.takpon ade je tgntgn kecil yg comel lagi rase macam nak gigit je yg nak tarik/tekan sini sane bendebende alah kat lappy ni.ohsem!sabar jela.nasib baek comeyl.kalao ta comeyl da lame haku gigitgigit lapah macam daging lembu.wuyo0!kes jenayah pulak tu aiza!HAHA.

 

ok fine.jom citecite nak?hurm.act zamir baru je gerak dari rumah saya menuju ke kota KESAYANGAN die Kuala Lumpur.bhahaha.tibetibe die muncul depan pintu pagar rumah.oh!biasa la.nak dekatdekat nikah ni syaitan tu memang suka mengganggu kami berdua.

"sesungguhnya tatkala berlakunya akad dan nikah, menangislah syaitan kerana telah terbinalah sebuah lagi masjid Allah. dan dengan itu juga musnahlah peluang iblis dan syaitan untuk menggoda lagi pasangan bercinta agar tumpas kepada hawa nafsu, tunduk kepada nafsu serakah sehingga ada yang membawa kepada zina, mengandung luar nikah hatta kepada pembuangan bayi dan pengguguran janin."

nak baca details boleyh la teros ke blog dari hawa ke hawa ini!


 
HAHA.its over.tapi kami blum over lagi.


bertungkus lumus la syaitan-syaitan yg berada bersama saya sampai naek panas satu badan rase nak marah tu lantas melepaskan beberapa perkataan yg tidak sepatotnye saya ucapkan di kala darah manis begini..lepas tu bersusah payah pula syaitan-syaitan menemui zamir untuk menggodak segala rase marah saya.ok.ok.

Alhamdulillah.sebenarnye xbesar mana pon isunye disini.tapi biasa la tu.abang saya juga selalu berpesan.tika ini dan saat tinggal berapa bulan yg boleyh dikira dgn sebelah tgn je ni.memang byk dugaan yg akan kami tempuh.ok.

yang bestnye kat sini.zamir sampai je rumah.die teros mintak permission dekat family saya untuk meminjam saya sebentar dan berbincang di ruang tamu depan rumah.ok.ikot.bincangbincang cakapcakap soundsound sikit then haku macam rase nak gelak je bile macam tu lamelame.and lastly ternyata saya tidak dapat menahan perasaan nak gelak tu teros ketawa berdekahdekah walaopon air mata berlinang geling*suke hati haku je nak buat penjodoh bilangan.lepas tu zamir join da group.ok.settle masalah dgn hanya gelak sahaja.ok.fine.lepas ni confirm taleyh gelak da.sebab dah taw taktik.HAHA.

lepas tu freefree je zamir tapegi clinic harini.ok.lepas ni kami janji tamaw berbalah dah.promise!ok.abes.penat!weee~

ok.dah!xberjaya.padan muke!

ps:once u make decision to get married, you need to prepare mentaly and overaly!apetah.safe journey syg!love you!

No comments:

There was an error in this gadget