Followers

Saturday, December 3, 2011

the cadar!

assalammualaikum.

malam ni nak cerita tentang cadar!last weekend saya, mak, abah dan zamir telah pergi ke sebuah kenduri kahwin rakan kepada abah.lepas pergi kenduri tu saya pon berbunyik la ajak abah pergi makan keropok lekor dekat Tg Lumpur.ok.abah setuju.niatnye sajesaje la nak bawa zamir makan dekat sana.tapi yg menyedihkan kenape tah saya rase keadaan kedai tu sgt disaster.kotor la.juz tanak fikir sgt.teroskan makan ape je yg saya nak makan.ok.lepas makan tu tibetibe zamir kate die nak cari belt.so abah decided untuk pergi la ke Kuantan Parade(ok fine.menantu pilihan abah katekan)bhahaha.kao ade aiza?ok takde.dah jatuh no 2 dah haku ni.HAHA.

ok.pergi Kuantan Parade.mak kate diorang tengah buat sale skang.ta pasalpasal tibetibe mata saya terus jadi $$$$$$$$$.wowowow0.biar betol.macam rase ade harapan nak beli cadar je ni.ok.masuk je teros tengok skirtskirt labuh yg comelcomel.mujor la duit tgh budgetbudget untuk kahwin.kalao x mmg haku beli semua skirtskirt yg comelcomel itu.wah!jgn begitu aiza.membazir amalan syaitan.zamir tasuke.ok.byknye sale.80 la 70 la.jom masuk.mak dah sibok belekbelek baju qistina(untong la jadi cucu sulong).zamir teros pergi tgk belt die.saya?ok.saya sajesaje tgk bahagian cadar kan.dah niat kan.dalam hati berdoa moga tade la apa yang saya cari.

macam mana cadar yg saya cari?




ok.putih suci u.cadar cotton putih or cream.takesah la kan.suke sgt.

kenapa saya nak cadar putih?sebab saya sgt suke putih act.baju saya byk putih kot.taboleyh lari dari warna putih agaknye.tapi saya sgt tasuke pakai tudung putih bila jadi org biasa.maksud saya d luar bidang kerja saya sebagai jururawat.HAHA.act saya da ade idea sikitsikit untuk hias bilik pengantin nnt.rase macam nak buat sendiri je.tp tengok la dulu macam mane nnt kan.ade mase pulak haku ni?huhu.

ok.berbalik kepada niat asal saya.at last.memang ade cadar yg macam saya nak tu.and you know what girls?harganye sgtsgt super duper berbaloi.Alhamdulillah.tapi zamir buat spoil la.saya panggil mak dgn die.korang taw zamir dgn selambek dek cakap macam ni.

"TIPU NI"BHAHAHAHA.

saya nak gelak pon ade bile teringat semule.yg kelakarnye lepas die cakap macam tu die terus blah dari saya dan mak.oh.die teroskan usaha die nak cari belt tu.HAHA.sian die.saya kacao die rupenye.you r so funny la dear sayang.mak saya pon perasan die ckp tu.haha.kami anak beranak gelak je dekat cadar tu.ok.katil saya act queen size.tp cadar tu king size.its ok.saya grab je.boleh cover dgn comforter mungkin.(belom bukak test dekat katil lagi).

idea macam ni la lebeyh kurang saya nak buat tu.cantek tak?

yang kelambu atas tu dah jumpa dah.tapi boleyh pulak haku lupe dekat kedai mana.sebab byk jugak kedai kami survey mase nak cari curtain tu.oh.takpe.mak saya sedang dalam usaha nak mengingat kedai mana tu.huhu.xpe.senang sebab kedainye area Kuantan jugak.>.<


ps/malam ni bercinta pulak saya dan zamir kan.sorang dekat kuantan.sorang dekat ipoh.alahai.hope lepas kahwin pon macam ni jugak la.amin~

1 comment:

zamir said...

insyallah...kita kena selalu betolak ansur dan ikhlas....kita akan terus bertahan dan bercinta dan kekal hingga akhir hayat

There was an error in this gadget