Followers

Wednesday, January 11, 2012

result LJM dan interview~

assalammualaikum all readers.hai semua.

alalala.aiza.baeknye dia.heee~

aritu saya update blog lajulaju sampai 18post per day.*ok tipu.

tapi 18 15 harini macam ke laut pulak mood nak update blog tu.haish~

mood wed preps pon macam ke laut.ntah ke mana perginya.takpetakpe.nnt dtg la semula semangat itu kan kan?

ok.nak story ni.act saya sudahpon mendapat keputusan peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia itu.dan.yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

saya lulus!ALHAMDULILLAH.

lepas ni boleyh da jadi staff nurse yg bertauliah.heeeee~seriously macam ta percaya pon ade.macam ta percaya saya da menamatkan study saya dan sekarang sah bergelar staff nurse.lulus exam.yahuu!suke sebab dapat buat parents saya happy.nampak la mata abah merah mase tgk slip result LJM saya tu.mak pulak xabesabes kate sayang dekat saya.heeee~

double ALHAMDULILLAH bile ari esoknye.saya dapat panggilan dari Hospital Pantai Cheras untuk interview position staff nurse.haa?mak jemah neves sampai sejuk satu badan oke.Ya ALLAH!Kau permudahkan segalanya.Doakan saya berjaya menghadapi mantanmantan Hospital Pantai Cheras itu.halamak.sekali Matron la yg nak interview tu.haku excited sgt sampai lupa nak makan nasik semalam.kahkah~boleyh macam tu ta?

sebenarnye kalao saya nak cerita tentang interview ni.beberapa kali jugak la saya pernah pergi interview.

1)interview di Puteri Nursing College,Nilai.N9.under KPJ.masa tu betulbetul lepas SPM.3org interviewers kat depan.saya sorangsorang.kerusi sgtsgt jaoh dari mereka.sgt psycho sampai rase nak meletop muke ni ha.aiyoo!haku confident tadapat la kan.tp ruparupanye.saya berjaya.tp saya tamasuk college itu sebab dalam masa yg sama saya mendapat tawaran Program Satu Tahun(PST) Kolej Matrikulasi N9.ok.masuk matrik dgn citacita ingin menjadi seorang doctor.doctor ke kao jah?HAHA.

2)interview di Institut Jantung Negara untuk sponsorship program nursing juga.mase tu 3org juga interviewers.tapi kerusi ta jaoh macam dekat PNC tu.masa tu saya sgt rileks.tataw pasaipa.mungkin sebab tabanyak pressure sgt.nak lagi sistersister itu nice.sorang ta garang.sorang senyap je.sorang lagi makaih.garang betol.banyak soalan lagi.siap suruh saya belakon macammana if u have a patient yg tanak makan ubat.haih!yg ni pon 50/50.rase macam dapat tadapat.tp Alhamdulillah juga.saya berjaya.tapi atas sebab masalah kesihatan.saya terpaksa tarik diri.ok.give up da nak join nursing.

3)interview di KUOK Foundation SDN BHD.(tadi kate give up.jap lagi ade lg muke kao.HAHA)haah.akhirnya saya mengambil keputusan untuk join jugak nursing di MUCH.saya redha je.byr ptptn sedabak pon byr la kan.tapi tibetibe dpt rezeki sedebuk.dpt study free sponsor by KUOK.tq KUOK!oke.masa interview kat KUOK ni macam redha jugak.sebab kami sgt sedikit.7org kalao tasilap saya.yg uruskan kami inform biase die bwa student 10org.dlm 2 3org je student yg dpt.ok.saya just cuba sehabis baek la kan.masuk bilik ade 2org interviewers.sorang melayu kite.sorang lagi chinese.haih.nervous.tp belagak cool.kenalkan diri ape semua.lepas tu start la sesi soal jawab.japg yg chinese tu pulak ckp melayu dgn haku.oh,memang pantas je la borak macam da lama kenal kan.diorang kate saya macam susah sikit untuk d approve.sebab adikberadik 2org je.ok.takpe.teroskan kehidupan macam biase.lalalala~pergi hospital balik hospital mak kol bgtau saya dpt sponsorship itu.waaaaahh!menanges oke.ALHAMDULILLAH lg.sape la nak bagi duit 54k itu freefree untuk kite kan.syukur sgt.


4)interview di PANTAI CHERAS.yup.esok segala penentuan masa depan saya.jika saya lepas temuduga ini.ALHAMDULILLAH.jika tidak saya akan berusaha lagi untuk apply manamana hospital yg ada.


YA ALLAH!KAU PERMUDAHKAN SEGALANYA.amin!syukur kerana saya lulus LJM.syukur kerana saya mendapat peluang interview ini.ALHAMDULILLAH.

pesanan saya untuk adikadik yg baru lepas SPM.kita mungkin silap membuat pilihan di dalam hidup.tp jgn lupa Yang Satu itu.Dia yg berhak menentukan ape yg terbaek untuk kite.Dia sgt menyayangi kite oke.jgn salahkan diri sendiri or whatsoever la kan,insyaALLAH.belajar la sesuatu yg kite suke.bukan yg kite terpaksa.sbb the result nnt akan sgt terok.tp jgn give up.trytry lagi selagi muda ni.heee~


Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau murahkanlah rezeki kamikami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.Sesungguhnya yg baik itu datang dariMu.amin~

 

1 comment:

mardhiah mohd nor said...

Salam. next week saya ada interview dengan ijn. nak tanya, interview tu in fully english or boleh selit malay?

There was an error in this gadget