Followers

Saturday, January 7, 2012

wedding preparation---->the rings!

assalammualaikum to all readers and all beauty B2Bs 2012!tasabar ta nak nikah?haha.

ok ok.kali ni nak straight to the point je.huhu.dah takde cerita tentang mata lagi dah.heeeee~
next tyme kite story bahagian badan manusia yang laen pulak k.semua percaya tak kalao saya kate saya lg terer dari zamir?bhahaha.IYE.kne percaya sebab saya lg taw banyak selok belok dlm hospital better than him.SEBAB?sebab saya da experience 3taun masuk hospital buat itu buat ini.zamir masuk buat ape je.mengadap laptop?cube try tukar pampers patient siket.HAHA.tibetibe terkutuk die pulak kan.ok.abaikan.

cerita tentang cincin ni macam nak kate kelakar ke ape taktaw la.sebab act kami beli cincin merisik dan cincin tunang ni awal sgt da.bulan 3 kalao saya x dementia lg la kan.before kami pergi kursus kahwin lagi.dan mase beli tu kami tak plan apeape lg.and also hari tu kami saje je plan nak keluar makan tgk movie sumesume.tp jadi laen pulak bila da masuk kedai emas.
singgah TOMEI.ingat nak surveysurvey saje.tp bile promoter tu bg harga dah macam excited nak beli.aiza ni dari dalam kete mengadu nak makan la lapar la.teros hilang lapar.zamir kate "aik,yang.da xlapar ke u?"bhahaha.

ok.yang sebenarnye aiza memang tak pernah ade barang kemas berupa cincin pon.rantai dan gelang tu ade la.sebab kite tasuke sebenarnye emasemas ni.dari dulu lagi.yg ada pon semua mak yg belikan.kawan mak pernah kate camni..

"untong la kao Lia(name mak kite bunga DALIA taw)hee~ anak perempuan ta minat beli emas.jimat!aku ni dah *potpetpotpet....................."

HAHA.act aiza taminat cincin yg batubatu tu.sebab kite taw confirm akan tanggal batu tu satu hari nnt.lepas tu kalao permata ke diamond ke?*jap ade beza ke diamond dgn permata?kahkah maafkanlah kite sebab kite bukan supermodel anak dato' yg bergaya selalu dgn permata diamond bagai.tak ke haru kalao tercicir manemane diamond tu jah oi!

so.aiza pilih cincin merisik cincin belah rotan yg sgt simple tapi suke dan syg gile.pakai harihari kecuali tyme tido,tyme basuh pinggan or tyme nak buat keje2 lasak je akan tanggal.

cincin merisik sebijik macam ni.cume die ade line di tghtgh.sgt simple je.lepas tu dekat dalam kami ukir "AIZAMIR" foc je untuk ukir name kami tu.thanx tomei.memang tomei sgt!

nak taw satu rahsia tak?cincin merisik aiza lagi berat dari cincin tunang taw.huhu.berat die 3.18.maybe sebab cincin belah rotan ni macam padat.promoter tu kate nnt die takde la patah or kemekkemek.insyaALLAH.cume zamir suke spotcheck cincin tu bile kami jumpa.die tgk samada ade calar balar or whatsoever la.gile teliti tak bakal hubby i?HAHA.

untuk cincin tunang pulak aiza pilih 916G Cubic Zirconia Ring.*ces,tadi kate tasuke cincin batubatu.pigi dah!HUHU.die takdela batu seketul besor tu kan.berat die pulak 2.46 je setelah di potong sedikit sebab jari kite saiz 9.aiza kate kat zamir.

"untong u dapat bakal wife jari kecik je.takde la byk duit keluar untuk emas kan."zamir tutup telinga malas dgr aiza puji diri sdiri.heeee~

cincin tunang juga sgt sweet.die ade 3 ketul bunga kecil dan dua biji daun.boleyh gitu?masa pilih tu da tanya promoter tu.ni kalao tercabot batunye boley pasang semula tak?nasib die kate boleyh.so kalao batu tercabot or tercampak hilang kite boley ganti batu baru.yeay!.

 terima kaseh sayang!

nak tanye kat semua B2BS.korang sayang tak cincin merisik dan cincin bertunang korang?sila angguk lajulaju sambil senyum lebarlebar.hehe.of course la syg sgt kan.effort kite nak cari cincin yg bermakna dlm hidup kite itu yg perlu kite samesame appreciate.kalao kate nak beli sendiri mampu je.tp sebab atas nama cincin tunang.org yg kita sayang dan cinta yg bagi kan.so silelah jage baekbaek ye anak anak.
cincin tunang tadapat aiza nak review sebab bukan milik aiza lg.huuuii la~

ni kite dgn bakal mak kite masa majlis merisik.bakal mak kite matron pencen.huu~saya staff nurse saje.

tu atas cincin kite nampak tak kat jari?sape kate nampak die tipu!huhu.ok.abes.

Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.amin~

p/s:terima kasih sgt sayang untuk kesemua cincincincincincin itu.semua kite sayang lovelovelove!

No comments:

There was an error in this gadget