Followers

Friday, January 6, 2012

wedding preparations---->doorgift vs cerita tentang mata.HAHA~

assalammualaikum and hai hai all readers!

update blog lajulaju sambil dgr ABANG MAHER ZAIN nyanyi insyaALLAH~.HAHA.lepas abes belajar aiza di landa insomnia yg dalam kawalan lg la kan.die macam ni.bile da pukul 3am macam tu die baru rase nak tido.aiyo la!tampar nak?!

so memandangkan mata pon segar bugar kalao cek GCS for sure doc boley TRO intracranial pressure increase due to dilatation of the pupil.bhahahaha~padahal bijik mata kite memang tersedia besar.pernah la aiza posting dekat eye clinic hospital ampang.assist sorang specialist ni.die perempuan.sgt best dan terer!so bile dapat card case refer mmg bawak kat die la.lepas tu aiza titis ubat untuk dilate bijikbijik mata makcik2 or pakcik2 yg lepas operation mata tu.(da kate clinic mata)


 yg warna hitam itu ye pupil ye anak anak

 lepas tu after 10-15minutes doc 2 akan remind kite to check the patient's pupil again.kalao da dilate more than 5 or 6 mm boley panggil patient tu masuk bilik die.ok.mase teropong bijik mata patient guna torchlight tu(penah jugak la aiza cuba sendiri bile balik rumah.makaih.pedih jugak bijik mata bile kne suloh lampu torchlight gitu.HAHA)bile da ariari buat kerja tu.bile balik rumah try teropong mata sendiri.haih.mata kite tapayah titis ubat mata tu pon da tersedia dilate.normal ke tak normal haku ni?HAHA.ok.macam biase merapu dulu di awal mukadimah kan?

lagi satu cerita tentang mata ni.dulu mase kat sekolah.mase form two tasilap.ntah sape ntah tulis atas meja tuisyen.die tulis macam ni.

"AIZA MATA BESAR"

bhahahaha.guna pen merah lagi.siyes kelakar bile igt semula.kahkah.untuk orang yg tulis tu.mmg tasuke betol tu ye sampai tulis atas meja.hehe~

ok ok.sebenarnye nak story tentang doorgift je.bhaha.bapak panjang cerita mata di atas.aiza da settlekan bab doorgift.doorgift aiza senang je.cume tu la nak dapatkan sample punye susah.tp Alhamdulillah owner die memang sgt sweet dan nice.at last sampai jugak sample dekat rumah.itupon setelah dua kali kak ct(owner) hantar.haish!masalah jugak poslaju.tp kalao takde poslaju takdela sample tu sampai rumah kan(ayat cover)hee~

act doorgift tu da sekali dgn kotak packing da.memang da ikot warna tema iaitu pink hitam.cume die pink kelabu.takpe tanak peningpening design sendiri ape semua.ambil je design yg ade.dan aiza order hanyalah 500pcs.sebab vvip punye doorgift prepare 250pcs.doorgift untuk si comel dah 300pcs.*pengsan

ok.da settle doorgift ni.lepas ni fokus dekat vvip punye pulak.si comel punye doorgift beg da settle.Alhamdulillah.nasib baik da abes belajar.kalao tak maw termenung sorangsorang fikir.huuu~btw,thanx kak ct!tapayah nak cari beg doorgift dah kan.jimat masa!yeay!saya suke!






Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.amin~

p/s:terima kasih Ya ALLAH kerana menemukan kami semula!

No comments:

There was an error in this gadget