Followers

Monday, January 23, 2012

##off to puchong+nilai 3!

salam all beauty peeps!

today i would like to update about my journey off to Puchong and Nilai 3.haih!lempang nak?
oke.oke.kan da cite kan.zamir nak datang rumah.so tibetibe terfikir.macam oke je kalao kite naek KL.settlekan ape yg perlu.oleh yg demikiannya.cadangan disusulkan kepada encik emak dan abah.encik emak nak ikot.kite suke sebab kite takdela bosan sorangsorang kan.yeay!mak ikot.takdelah bosan berdua je kan.

so bertolak dgn emak dari Kuantan pada 21 January 2012 pukul 2PAGI oke.caye tak?caye tak?haha.sebabnye tiket da abes la untuk ari sabtu pagi tu.yg ade pkul 9.45am.nak sampai KLnye pukui berape kan?ari sabtu tu QP nak tutup pukul 1ptg.tapi kesian jugak kat emak sebab nak kne naek bas pkul 2pagi tu.emak kate boleyhhhhh aje.emak tu sebenarnye dah bertaun tanaek bas.so risau jugak untuk die.

zamir pick up kami dekat pekeliling pada pukul 5PAGI.haha.kesian die kan.takpe.demi cinta die kate.lepas tu die nyanyi lagu senario.

"pukul lima.jemput dia.alihalih emaknye yg ade"HAHA.macam tu pon ade ke?

kami teros ke masjid untuk solat subuh.da siap.teros shoot ke Puchong.destinasi pertama adalah.QUALITY PACK PUCHONG.thanx to mantan exB2B sebab share tentang quality pack.sayang kak kina! oke.urusan dekat situ sgt cepat.die tanye nak yg berape ml.kite juz nak yg kecil comel je.300pcs untuk jar bottle yg 200ml.and kite sgt yakin ramai B2Bs pon nak beli botol jar ni kan?kalao yg nak beli sikit takpe.tapi buat yg nak beli 1000pcs above tu silelah bawa kereta yg sgt besar iye anakanak.sebab kite yg ambil 300pcs ni pon da penoh kereta comeyl incik kite tu.HAHA.60pcs untuk satu kotak.so silelah bahagi darab sendiri oke.lepas tu untuk more info tentang botol jar ni boleyh la teros ke blog review kak kina untuk doorgift beliao<----sile klik sini! ni untuk details kite punye oke.

1pc jar bottle 200ml = rm0.49
1penutup jar bottle = rm0.19
1pc full = rm0.68 (suke tak?)>.<
so,
300pcs x rm0.68 = rm204.00

act.before tu emak kite nak ajak beli doorgift dekat Kuantan 1pcs = rm3.90.kalao 300pcs = rm1170.00.
haih!!janganlah kan.lagipon seronok beli botol jar tu sebab boleyh nak DIY.seronok DIY rupanye kan?kite dah try.memang best.seronok sgt!okdah abes cerite tentang botol jar.next!

 
 botol jar 200ml yg telah di hias oleh saya.

dah alangalang ke Puchong kan.so kite memang nak survey kad kahwin sekali.kebetulan tempat kad 2 juge di Puchong.teros shoot ke tempat kad pulak.kat sini lagi happy sebab dapat kad yg sgt menggembirakan kite,emak dan ofcos incik kite.incik kite sebenarnye jelmaan ENCIK KRAB spongebob squarepant tu.contohnye seperti duit 5sen jatuh bawah meja pon die boleyh gegor meja tu nak ambil semula duit tu.die goyang meja.kite tanye.

"yang!buat ape tu?incik kite jawab.

"ni nak amek duit 5sen jatoh bawah meja!"kahkah~

oke sambung.so kite da pon settlekan tentang kad kahwin.nnt tunggu review bile da dekat majlis oke.kite share kad tu dgn incik kite.tinggal nak email peta rumah je.lepas tu dlm bulan March insyaALLAH.da boleyh ambil.lagi satu nak bgtahu.owner tempat tu sgtsgtsgt best!even die CHINESE tp sgt friendly.siap boleyh guraogurao lg dgn kite semua.wah!rase macam tanak balik pulak.HAHA.

 
 tu die mak kite dgn auntie yg sgt best.


 ini dia encik krab saya.boooo die!booooo~

so planning awal lepas da settle dua bende penting tu nak la pergi Jalan Tar.saje la nak bawak emak kite pergi sana.emak kite suke shopping tudung.so kalao die pergi sana mesti die da tanak shooping tudung dekat Kuantan dah.sebab dekat Kuantan bagi kite mahal.tak berbaloi.kalao pergi Muaz tudung sgt murah.kite suke pakai tudung bawal.kite nak beli kat Kuantan.diorang bg rm40.gile kao jah!aku beli kat Jalan Tar baru rm15.00 untuk 1pcs tudung bawal no 1.haih!tabaek taw jual mahal macam tu.lagi satu mak kite ckp kalao murah mak nak beli sarung untuk telur dekat situ jugak.

tapi tibetibe auntie kad kahwin tu suggestkan pergi Nilai 3.HA!tapasal kan.tibetibe pulak ke sana.sebab bile difikirkan Nilai 3 lagi byk barang kahwinnye kan?incik kite ckp die oke je.so pergi Nilai 3 pulak.budak 2org ni ta padan dgn pkul 2pagi naek bas.gagah perkasa lagi tu nak pergi Nilai 3.tp rasenye Nilai 3 dgn puchong takdelah jaoh mane.dlm setgh jam je.

bile da sampai Nilai 3 mulelah jadi sawan tahpape.niat asal nak cari sarung telur da kemane.sarung telur dah tanampak.HAHA.kat situ korang perasan tak.kite tgk pasaipa THANK Q pavilion tu je yg ramai orang masuk.kedai laen macam tade la ramai macam kat situ kan?tp memang THANK Q pavilion tu best gile.byk bende yg memenuhi citarasa dan geramgeram je tgk.heee~byk jugak bende yg kite dan emak dpt beli.settle la jugak beberapa bende.tapi yang pasti sarung telur memang tak beli la kan.wuwuwuwu~

 mak jemah yg siap pegang buku oke nak cari barang.tamaw la beli barang yg taperlu kan.membazir.


 ini hasil tangkapan pada hari tersebut.

lepas tu bile dah sedar yg perot dah mintak makan.nak beli lagi pon dah ta muat kereta.teros pergi FoodCourt Tesco.makan besar.besar sgt!haha.tapi memang sedap semua makanan kat situ.incik kite pon puji makanan kat situ.emak pon makan byk sgt.sampai sekarang kot teringat Tomyam Pok Tek die.haih!
TOMYAM POK TEK + NASI GORENG SEAFOOD.sumpah sedap.

ok.dah.habis.lepas ni kite nak review wedding cousin kite dgn wedding kawan zamir oke.sorry.entry kite memang selalu panjang bjelajela.kate mak jemah kan.heeee~peace.







untuk zamir.THANX SAYANG!

5 comments:

dhiera said...

murah2~ jeles ye aiza dah pegi beli..

klipkertas said...

diera!ala.nnt diera pon nak pergi jugak kan.igt taw.jgn bwk kerete kecik2.>.<

dhiera said...

alamak, kite ada viva je. kena suh ayah datang jugak la mcm ni. kereta ayah besar. wuwu

klipkertas said...

haah diera.kite beli 300pcs je pon.5kotak besar.da penoh keta incik kite.sebab incik kite pakai NGV.so tong gas tu je da penoh kat bonet.mane nak sumbat jar lg kan.HAHA~

ameyamiza said...

Kite mmg da aim Kdai Jar tu wak..cume blum pegi je lagi .. best nye awk dh beli ..

ameyamiza.blogspot.com

There was an error in this gadget