Followers

Wednesday, January 18, 2012

HIV test##mohd zamir VS cerita tentang ceaserean!

Assalammualaikum.hai all readers and beautifulssss B2Bs!

oh!kite skang ni xupdate sgt pasal wedding preps kite.kite skang mood job hunting.HAHA.incik kite da byk kali jugak tanya.

"yang,nape u xupdate blog u da?nape u xactive sgt dgn FB skang?"oke.kne perli sudah.wuwuwu~

so tadi lepas borak dgn incik kite pada pukul 10pm lebey.kite cakap.

"k lah yang.u tido la k.i nak on9.nak update blog"kahkah~stress tak sape jadi laki aku?

sebenarnye byk bende kite boleyh update tapi kite kan da ckp aritu.mood wedding preps ke laut mane tah.HAHA~takpe.takpe.aiza.insyaALLAH.dapat punye job tu.bykbyk berdoa oke.oke.tapi punye la stress sampai jerawat seketul keluar dekat dagu.HAHA.


oke.berapa hari lagi aiza?mengikut pngiraan kite la.ade 114hari lagi.kalao ikot wedding tickers.


Daisypath Wedding tickers


kadangkadang kite pelik pasaipa wedding tickers ni macam tanak jalan.jalan maksud kite bukan berjalanjalan makan angin ke Alamanda or SOGO bagai.maksud kite die tanak counting pon.ke die mmg bukan untuk counting?haish.agaknye sebab tu kite macam rilek goyanggoyang kaki.sebab awak la ni si wedding tickers yg tanak countingkan untuk kite.haaa~skang ni mmg dgn bende ta bernyawa pon aku boleyh bercakap.


oke.progress wedding preps untuk 3months 3weeks.incik kite da start nak settlekan borangborang nikah.thanx to our abah yg tolong ambilkan borang di Pejabat Agama Islam Ipoh.sebab incik kite dekat selayang.bukan selayang mall ye.HAHA.so our abah yg tolong ambil dan isikan.part ni i tataw kenape our abah yg isikan.incik kite kate abah nak isikan.kalao macam tu tq sgt abah.tiada abah yg terbaek di dunia ini selain abah dan abah kite oke.kite happy!lagi happy bile kite lulus LJM!*tapayah nak mention bykbyk kali la aiza.ok.fine.

so semalam incik kite dah pon selamat membuat HIV test.yeay!syg xpregnant!kenape kite sebut perkataan pregnant?sebab kite tgk eia HIV tu sebijik UPT.kahkah~yg beza cume eia HIV kite test guna blood.UPT pulak kite nak pakai urine.haa!macam mane aiza taw?pernah pregnant ye.haaa.ha.tataw.kite posting obstetric and gynaecology.kite taw la.kite siap tgk orang bersalin macammacam cara lg oke.

kawan kite lagi best.masa tu kite dgn kawan kite kne posting dlm operation theatre tgk org bersalin ceaserean sampai muntah.uweek.uweek.hari hari kite dgn kawan kite tgk tu.sampai kawan kite dapat buat observation yg sgt kelakar.die kate org bersalin ceaser ni bile lepas bius die kne baring.sebijik katak kembung once the patient da baring atas table OT tu.kahkah~kite setuju cuma kite takde la nak ckp kat sesape.

 kulit kite sgt tebal oke.nampak je macam nipis kan?

 jgn tgk baby.cube tgk kulit kite yg bawah tu macam mne keadaan.
tp yg sgt ajaib.even macam katak kembung pon can u imagine dlm condition kembung tu la adenye satu nyawa yg bersembunyi di dalam uterus.die da ready nak nanges kuatkuat bile dselamatkan.yeah!go baby!go baby!kite even harihari masuk OT tu macam da kental jiwa tgk org kne belah perot pon still rase sebak dada tiap kali baby nanges selamat Alhamdulillah.

tapi ade jugak pengalaman dapat baby senyap ta nanges.baby distress.siap nurse baby kne tolak lagi dgn ketua surgeon sebab nak cepat belah perot mummy.mase tu kite dapat case emergency.takot baby xdpt di selamatkan.gile la kite adore sgtsgt dgn ketua surgeon tu.tabik hormat kat die!hep!perempuan oke.die kecil je orangnye.mesti sgt berkat kehidupan die kan.tak silap kite before kite dapat case emergency tu ketua surgeon tu da mengadu dekat kami semua yg die belum makan.die lapar.kesian die.nak suapkan makanan nnt tak sterile pulak bilik OT tu.kahkah~

 
 our amanah from ALLAH!

ceh!panjang gile melalut.oh.ha!weekend ni zamir nak dtg rumah kite oke.act kite dgn die nak pergi wedding kawan seangkatan zamir yg juga bernikah tyme study.dekat kemaman.on 23rd of January.so kite cakap macam ni dekat zamir.

"yang,hari sabtu or ahad ni i nak makan mcd,kfc,big apple,secret recipe,nando's yg masam tu i tasuke,lepas tu nak beli ituinimacam2 la mintak dekat die"

nak taw ape die kate.

"oh.boleyh.boleyh.i kan bank!"sentap mak jemah kat sini.kahkah~

sebenarnye kidding je dgn die.kite takde la macam tu.

"yang,u bawak i pergi pasar tani Kuantan pon i da hepi oke"ikhlas.

HAHA.hakikat memang kite suke sgt pergi pasar tani Kuantan tu.betoltaktipu!

ok.nak share.bile tarikh macam nak dekatdekat ni byk buat lawak je dgn pasangan kan.bile kite msj.

"yang.buat apa?"

zamir reply.

"korek idong"sentap lagi sekali..........

ni die jejaka yg korek idong tadi tu.heart him~
 

da kurang lovingloving macam mulemule bercinta dulu.tp perasaan sayang tapernah berkurang oke.sentiasa increase.heeee.okbye!




Ya Allah.Kau prmudahkan segala urusan perkahwinan kami.Kau murahkanlah rezeki kamikami.Kau tetapkan hati kami untuk menyayangi antara satu sama lain.Kau lindungi kami dari segala kesulitan.Kau lindungi kedua ibubapa kami dan berikan kesihatan yang baik kepada mereka.Sesungguhnya yg baik itu datang dariMu.amin~


5 comments:

nur said...

senang la aiza nak bersalin nanti..hehe..kelakar la korg dua...aiza, u rupenye baru 22 ek??kite ni kira akak la..haha..

klipkertas said...

nur!jap.nurisma ni ziera ke?haah.taun ni kite 23.

nur said...

ye yunk...sy la tu..hehe...taun ni kite dah 25..terasa sgt tua plak!

klipkertas said...

eh.zira.u xtua la.kite ni ha yg kahwin muda.sebab da lama kenal.10tahun kan.so family pon restu.kami proceed je la untuk nikah.heee~

dhiera said...

aha... kemain lagi. dok melalut cerita. time praktikal, budak2 yang kena praktikal dekat jbtn kesihatan KL je dapat masuk OT room utk O&G~ hukhuk

There was an error in this gadget